Umberto Eco  a közösségi hálózatokról: „Ez az ostobák inváziója. A tévé a falu hülyéjét tolta előtérbe, akivel szemben a néző magasabb rendűnek képzelte magát. Az internetben az a drámai, hogy az igazság birtokosaként tolta előtérbe a falu hülyéjét” 

Orbán levélben köszönte meg az EP-s "nem" szavazatokatKöszönőlevelet kaptak Orbán Viktortól azok az európai parlamenti képviselők, akik alig két hete nem szavazták meg a Sargentini-jelentést. A magyar kormány fejléces levélpapírjára nyomtatott üzenetben a miniszterelnök nagyra értékelte a 197 nemmel szavazott politikus szolidaritását és kiállását a nemzeti szuverenitás mellett.

 

A kormányfő ismét nyomatékosította álláspontját, hogy a Magyarországot elítélő jelentés gyanúsítgatásokra és ténybeli hibákra épül. Orbán Viktor úgy fogalmazott: a magyar kormány nem enged a zsarolásnak, európai kötelességének eleget téve pedig a jövőben is megvédi Európa és Magyarország határait.

A levélből a brit Yahoo közölt részleteket, miután kiszivárgott a francia Nicholas Bay-nek küldött dokumentum. Az oldalnak megerősítették, hogy a brit konzervatív képviselők is kaptak levelet. A cikk azt is kiemelte, hogy a szavazáson ugyanúgy voksoltak a konzervatív képviselők, mint a brexit mellett kampányoló UKIP. Közölték a cseh Jan Zahradilnak címzett levelet is.

Melyik frakció tagjai szavaztak nemmel?

A 197 nemmel szavazó közül mindössze 57 a néppárti képviselő, ebből pedig 12-en fideszesek. A pártcsaládból 115-en támogatták a jelentést, 28-an pedig tartózkodtak. Egy frakció szavazott egységesen nemmel: a jobboldali populista euszkeptikus Szabadság és Demokrácia Európája képviselőcsoport tagjai.

Melyik ország képviselő szavaztak nemmel?

A legtöbb nem szavazat brit képviselőktől érkezett, összesen 36-an (52,17 %) kapnak most köszönőlevelet Orbán Viktortól. A legnagyobb arányban a magyar képviselők szavaztak nemmel, ebből 12-en fideszesek. Morvai Krisztina és a kémkedéssel vádolt Kovács Béla, aki a vád szerint az EU belülről bomlasztását segítette (mindketten független képviselők), szintén.

A képviselők legalább fele szavazott nemmel még Bulgáriában (57,14), Horvátországban (50 százalék). Romániában és Szlovákiában a két határon túli magyar képviselő nem szavazat ellenére sem érte el az 50 százalékot a jelentés ellen voksolók aránya (19,23 és 38,46 százalék)

Négy olyan ország van, melynek egyetlen képviselője sem szavazott nemmel két hete: Ciprus, Írország, Luxemburg és Málta.

 euronews.com

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog