Umberto Eco  a közösségi hálózatokról: „Ez az ostobák inváziója. A tévé a falu hülyéjét tolta előtérbe, akivel szemben a néző magasabb rendűnek képzelte magát. Az internetben az a drámai, hogy az igazság birtokosaként tolta előtérbe a falu hülyéjét” 

Uniós aggodalom a vámháború miatt

 

Az Európai Unió aggodalommal figyeli a közép-európai idő szerint péntek hajnalban kitört amerikai-kínai vámháborút.

 

Egyértelműen káros a globális gazdaságra – írta Cecilia Malmström, uniós kereskedelmi biztos Twitter-bejegyzésében, és hozzátette: a kereskedelmi háborúk rosszak, és nem könnyen megnyerhetők.

A francia külügyminiszter a kockázatokra hívta fel a figyelmet.

– Ezt a helyzetet mindenképpen meg kellett volna beszélnünk. A helyszín a Kereskedelmi Világszervezet. Ma azonban Trump elnök szabályt szegett. Ez egy veszélyes játék. Még nem kereskedelmi háború, de nagyon annak látszik – állapította meg Jean-Yves Le Drian, a francia diplomácia vezetője.

Az Egyesült Államok péntektől 25%-os vámmal sújt 34 milliárd dollár értékű kínai importot, elsősorban félvezetőket. Kína válaszul ugyanilyen vámot vetett ki 34 milliárd dollár értékű amerikai termékre, köztük mezőgazdasági terményekre és autókra.

 

ForráS Euronews

 

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog