Umberto Eco  a közösségi hálózatokról: „Ez az ostobák inváziója. A tévé a falu hülyéjét tolta előtérbe, akivel szemben a néző magasabb rendűnek képzelte magát. Az internetben az a drámai, hogy az igazság birtokosaként tolta előtérbe a falu hülyéjét” 

Ha a koma visszaüt, ő a hibás

Az amerikai elnök 200 milliárd dollár értékű kínai termékekre vet ki védővámokat. Trump leszögezte: amennyiben Peking megtorló intézkedésekkel válaszol, Washington azonnal továbblép a harmadik szakaszba, amelyben hozzávetőlegesen 267 milliárd dollár értékű termékekre vetnek ki további védővámot. 

Bírálta a Magyarország és Lengyelország ellen kezdeményezett uniós jogállamisági eljárást a cseh kormányfő

Bírálta a Magyarország és Lengyelország ellen kezdeményezett uniós jogállamisági eljárást Andrej Babis cseh kormányfő.

 

 

A Právo című lap szombati számában megjelent interjújában a miniszterelnök úgy fogalmazott: "Nekem egyáltalán nem tetszik az az ötlet, hogy az Európai Bizottság eljár Lengyelország és Magyarország ellen. Ki tudja, hogy egyszer hamis hírek alapján Csehországot is nem fogja ilyesmi fenyegetni ?"

Sargentini jelentés: A magyar emberek bőrére megy a vásár az EP-ben

A merev, szigorú tények azt mondatják, hogy 376 képviselő egyirányú igen szavazata kell ahhoz, hogy elfogadják a jelentést – jelentette ki ifjabb Lomnici Zoltán alkotmányjogász a Kossuth Rádió Ütköző című műsorában. Az Európai Parlament (EP) kedden vitázik, majd szerdán szavaz a Judith Sargentini zöldpárti képviselő által összeállított különjelentésről, amelyet a testület illetékes bizottságában korábban nagy többséggel elfogadtak.


Fotó: hirado.hu/Pósa Károly

Megint Magyarországot támadják az unióban

Jövő szerdán szavaznak, indítsanak-e eljárást Magyarországgal szemben.
Az uniós alapszerződés hetes cikkelye szerinti eljárás Magyarországgal szembeni megindítására szólították fel nemzetközi civil szervezetek kedden az EP képviselőit, kiemelve, hogy a magyar kormány semmibe veszi az európai alapértékeket és a jogállamiság követelményeit.

Vajon Japánnak sikerül megoldania az öregedő társadalom gondját?

Japán népessége vészesen zsugorodik. Napjainkban körülbelül 127 millió ember él az országban, de ez a szám 2050-re várhatóan mintegy 102 millióra csökken, és ezután is folyamatosan tovább esik majd. A hasonló problémával küzdő fejlett nemzetek pedig árgus szemmel figyelik, hogy a szigetországnak vajon sikerül-e megoldania a problémát. Mindenesetre vannak erre vonatkozó alternatívák.

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog