Umberto Eco  a közösségi hálózatokról: „Ez az ostobák inváziója. A tévé a falu hülyéjét tolta előtérbe, akivel szemben a néző magasabb rendűnek képzelte magát. Az internetben az a drámai, hogy az igazság birtokosaként tolta előtérbe a falu hülyéjét” 

Néhány szó az átverésről, az aljasságról és a román népszavazásról

A családcentrikusságáról és vallásához ragaszkodó ismert székelyek, népszavazásról való távolmaradását megmagyarázni többféleképp lehet, de megbocsátani nem. Ahogyan egyes magyar politikusaink hozzáállását sem. Többször és markánsabban kellett volna megmagyarázzák a szavazat tétjét, hogy nem az az érdekes, hogy leszavazzuk a vezető politikai pártot, hanem a jövőnk a tét, ez elmaradt, ez nem megbocsátható. Tudatosítani kellett volna, hogy egy olyan aberrált természetellenes irányzatnak a törvénybe iktatása ellen kell szavazni. Azzal a nyugati nyomással kell szembemenni, mely emberi mivoltunkból forgat ki és lerombolja keresztény kultúránkat.

 

Iohanis viselkedése volt érdekes hosszú ideig nem volt véleménye, de mikor már nem ért semmit felszólította a népet, hogy menjenek el szavazni. Hozta a formáját a langyos vízben lubickolást. Nem mert keményen kiállni nehogy nyugaton a németek, kiket megtagadott, homofóbnak nézzék. De érvényes ez az RMDSZ vezetésre is Kelemen elnök hasonlóan reagált, Porcsalmi ügyvezető hozta a liberális vonalat a pártolóival együtt. Azt az ideológiát előtérbe helyezve ami az általuk érvényesülésnek hitt csövön befolyik hozzánk nyugatról. 

 

Most is átvertek minket és hagytuk, nem láttunk át a szitán. tették ezt az elmúlt évtizedekben már többedszer, mindig a nemzeti és vallási érzékenységre alapozva. Ez történt mikor egyesítették Moldovát a Vlachokkal, az előbbiek mikor rájöttek, hogy mibe is ugrottak bele és szembe mentek a hatalommal, golyót kaptak a mellükbe. 1919-es erdélyi egyesítés ugyancsak a vlachok tévedtem a regáti románok egyesítették Erdélyt Romániával átverve az Erdélyben élőket. Ezek amikor észrevették /és nem a magyarokról beszélek/ protesztáltak csúfosan szembe mentek velük és befogták a szájukat, a vezetőket pedig megvásárolták kilóra. Következett 1945 a nagy kommunista átverés. 1989-es terrorista és forradalmi átverést gondolom senkinek sem kell ecsetelni, hogy miként vezettek meg minket. Akkor itt van a következő, a referendum, amivel legyúrják a torkunkon az LMBTQ elméletet, vagyis a nemek közti különbség eltörlési aberrált elméletet, és majd törvénnyel erőltetik ránk a természetellenes homoszexuális családokat és nemi transzformációt.  

Sajnos jelenleg is ugyanazon a logikán nevelkedett konjunktúra vezeti háttérből az országot, több mint száz éve. Nem képesek jövőképet felmutatni a népnek, nem képesek gazdasági felemelkedési tervet elkészíteni, egyáltalán nem képesek az ország vezetését az ésszerű mederbe terelni. A gazdaság a politikumtól, már rég elvált, a tehetetlenség elmélete alapján döcögve gördül tovább, az államháztartási hiány nő. Nem idegesít senkit, majd pótolják hitelből, amit megint a mi nyakunkba varrnak. Azon törik a fejüket, hogy miként lehet átverni a népet, hogy tovább sütögessék a pecsenyéjüket és gazdagodjanak, semmi más nem szent számukra.

 

Az ortodox egyház vizsgázott a családról szóló hétvégi romániai népszavazáson. Bocsánat levizsgázott most pedig kapaszkodik a süllyedő talajba, hátha vissza lehetne csinálni mindent. A parlamentben kér felszólalási lehetőséget és lobbizik, hogy a gender törvényt ne szavazzák meg. Az elmúlt három évtizedben úgy vélekedtek Romániában, hogy különösen a pártoknak nem jó szembe menniük az ortodox egyházzal, és ez szinte államegyházi szerepbe hozta ezt az egyházat. Ez most nincsen kizárva meginog. Mindegy mi lesz a kimenetele az ortodoxia lobbijának változás fog beállni az állam és a köztük.  Egyrészt csökkenhet az ortodox egyház egyelőre jelentős pénzügyi támogatása, másrészt előtérbe kerülhet az egyházon belül a Nyugattal szemben álló ortodoxabb, militáns irányzat, ami egy más politikai irányzatú inkább az egyházhoz közeli pártot eredményez. Egy tény a legnagyobb vesztese a referendumnak az ortodox egyház. A szavazás utáni hétfői állásfoglalásában hitbeli egységre és „az Istentől megáldott család” védelmére biztatta híveit. Megköszönték a csaknem 4 millió választónak, hogy véleményt nyilvánítottak a népszavazáson. Az ortodox egyház szerint az emberek döntését, a résztvevőkét és a távolmaradókét egyaránt tisztelni és elemezni kell. Úgy vélték, a referendum lehetőséget nyújtott megismerni, hogy milyen mértékben szekularizálódott a román társadalom.

 

A Koalíció a Családért népszavazást kezdeményezője és az ortodox egyház is hétfőn jött rá az átverésre és ezt csak megerősítette, hogy kiszivárgott a törvénytervezet, amely már a referendum előtt létezett. erről mélyen  hallgattak és, ezt még az RMDSZ is elfogad véli a liberális Renate Weber. Ez a nagy átverése és aljassága a hatalomnak. A kormány nem kampányolt, hogy a törvénytervezetet annak a leple alatt, hogy lám, lám a többség elutasítja az alkotmánymódosítást, tehát a parlamentben meg lehet szavazni. Az uralkodó szocialistáknak még arra is jó volt, hogy tesztelte az elfogadottságát.

 

Tóth

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog