Románia: Ki az Isten tud szembe szállni a sovén nemzetromboló konjunktúrával?

Az ország politikai és jogi hanyatlását, szabadságvesztését (nyugat döntései szerint történik az állam vezetés), zűrzavarát, elbutulását csak a nép akadályozhatná meg. - Ha akarná, De hol a nép? -Nyugat-Európa se képes erre. A tömegnek a kommunizmus és az utána következő népbutító tanügyrendszer átmosta az agyát. A középréteg, a stabil egzisztenciával rendelkező polgárság az eltelt hetven év alatt eltűnt, az akadémia és egyetemek szereplői, a médiabizniszen csüngő művészek (egy kis népszerűségért), az önálló tevékenységből élők, nem nevezhetők szó szoros értelemben értelmiségnek, ők már nem tűnődnek a helyzeten pályáznak, vagy sorban állnak pénzért.

 

Ki a fene tud szembe állni a sovén nemzetromboló konjunktúrával, amely az Európában kialakult politikai űrt kihasználva mindent megtesz, hogy a mintegy harminc éve megkezdett vadkapitalizmust itt a mioritikus vidéken tökélyre vigyék.

Az elbaltázott döntések következményeit az együtt élő nemzetekre és idegenekre fogják, légből kapott összeesküvés elméletek teremtésével.

A kormánysajtó persze busásan megfizetve a kormányt vezető pártfőnök által kitalált párhuzamos államot szidja mindenért ezzel megtalálta a retorikát, hogy gyalázhasson valakit és nap-nap után győzedelmes vitát folytat a médiában. Az ellenzék pedig vergődik – persze ők se ingyen – az általuk helyesnek vélt elméletek és a torzított valóság között.

Ki fene tud eligazodni a naponta fröcsögő média információi útvesztőiben, mikor akár melyiket nézzük, hallgatjuk, olvassuk, legyen az ellenzéki, vagy kormány párti csak a saját szájvizére formálva csepegteti nekünk a történéseket. Megoldás pedig lenne összefogni és Erdélyt megmenteni, kikaparni a nemzetszomorítók kezéből, és akkor ha a az éléskamra bezárul, hátha a regátiak felébrednek.

 Akár hogy nézzük az új őszi kormányzási ciklus viharos lesz, de lényeges változást nem hoz számunkra. Azért még is csak hoz változást, hogy vitatkozzak magammal: az energiaár növekedik, az élelmiszer árak szintén, a benzin egy év alatt 1 lejt emelkedett és nem áll meg itt, az is lehet, hogy a hazai termelésű sertéshús eltűnik, tovább is van mondjam még…

 Tóth

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog