Európa vajúdik

És ez a vajúdás a jövő nyári választásokon ér véget.

„Erre kitudódott – és e hírben ez is fontos –, hogy a magukat türknek, azaz eredetüket tekintve töröknek azonosító népek kezdettől fogva rokonként tekintenek reánk. Hányan is vannak, hányan is vagyunk? Közel 150 millióan. És most végre támadt egy magyar államférfi, aki ezt a rokonságot meg merte vallani. El merte vállalni annak gyönyörűséges súlyát, hogy nem vagyunk egyedül. Még ilyeneket is mondott: »A magyarok Attila kései leszármazottainak tekintik magukat, a hun–türk eredet alapján állnak, nyelvük a türk nyelvekkel áll rokonságban.«

 

Attila kései leszármazottai… Micsoda félelmetes erő van ebben a mondatban. Az ember szinte hallja a liberálisok sikoltását, ahogy rémülten hívogatják egymást az okostelefonokon: baj van, hallottad, mit mondott?… A kortárs szemtanú, Priszkosz rétor következetesen így említi a hun uralkodót: a szkíták királya. Szkíták… A keleti népek nagy összefoglaló megnevezése…

Majd ezt követően a magyar miniszterelnök elutazik Strassburgba (azért írom németesen, amiért Kolozsvárt meg magyarosan), szépen végighallgatja Judith Sargentini asszony vádjait, aztán megfelel rá. Nem kétséges, hogy a válaszhoz erőt adnak az elmúlt napok történései.

Európa vajúdik, és ez a vajúdás a jövő nyári választásokon ér véget. Egészen bizonyos, hogy a következő európai parlamenti választások után, alakuljanak bárhogy is a dolgok, új korszak kezdődik az európai történelemben. Mert látható, hogy a nyugati politikai elit nem tud és nem akar alkalmazkodni a változásokhoz, nem hajlandó felelősséget vállalni az erőltetett népvándorlás egyre fenyegetőbb következményeiért. Velük szemben azonban fölállt egy napról napra erősebb tábor: azon országok sora, amelyek a maguk módján, a maguk kultúrájában, a maguk törvényei szerint akarnak élni. Amelyek nem kívánnak részt venni a Nyugat hanyatlásában. Ők lesznek az új korszak megalapozói.”

Bencsik András

 

Teljes szöveg - Demokrata: Európa vajúdik

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog