Umberto Eco  a közösségi hálózatokról: „Ez az ostobák inváziója. A tévé a falu hülyéjét tolta előtérbe, akivel szemben a néző magasabb rendűnek képzelte magát. Az internetben az a drámai, hogy az igazság birtokosaként tolta előtérbe a falu hülyéjét” 

Ti végvári vitézek

A pártharcok ráérnek, most történelmet kell írjunk vagy elvesztünk, s ebből igazi jóérzésű ember nem maradhat ki.

 

A székely terroristákat koholt vádak alapján börtönbe zárása példázza, hogy a magyar fóbiával átitatott román nacionalizmus rákapcsolt, hogy még az írmagját is kiirtsa a magyar önrendelkezési törekvésnek. Példát statuálnak a bebörtönzéssel. Ne gondolja egyetlen erdélyi ember se – legyen az akármilyen nemzetiségű – ha felébred és szembefordul a bukaresti korrupt törekvésekkel másképp járnak el vele, ugyan ez jár neki is.

A visszaállamosítások, a magyar hivatalnokok tetemes pénzbírsága az igazság osztogatás kettős mércéje, a magyar felső és középiskolai oktatás visszaszorítása jól beleillik az erősödő magyarellenes ámokfutásába. A félelemkeltést szolgálja az ellenzéki és kormánypárti román képviselők által közösen jegyzett abszurd törvényjavaslat, mely három hónaptól három évig terjedő szabadságvesztéssel sújtaná a románellenesnek minősített megnyilvánulásokat. Ilyennek neveznek minden olyan – tételesen, konkrétan fel nem sorolt – gesztust, kifejezést, jelképet, amelyet a románokkal, a román közösségi intézményekkel vagy román templomokkal szembeni gyűlölet vezérel. Ha sikerül a soviniszta erőknek ezt törvényre emelni azt hurcolják meg akit akarnak, még azért is ha esetleg csúnyán néz egy románra. Mi ez ha nem felszólítás arra, hogy húzd meg magad és hallgass vagy tűnjél el innen a mioritikus vidékről.

 Itt van az ideje, mikor a székely ifjak mellett kiállva, mi erdélyi magyarok megálljt kiáltunk és minden jogilag megengedett eszközt kihasználva harcolunk, tüntetünk a jogainkért.

 A pártharcok ráérnek, most történelmet kell írjunk vagy elvesztünk, s ebből igazi jóérzésű ember nem maradhat ki.

 

T.L.

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog