Umberto Eco  a közösségi hálózatokról: „Ez az ostobák inváziója. A tévé a falu hülyéjét tolta előtérbe, akivel szemben a néző magasabb rendűnek képzelte magát. Az internetben az a drámai, hogy az igazság birtokosaként tolta előtérbe a falu hülyéjét” 

S. Király Béla: Miért hiányzik a kereszténységre való utalás az EU alkotmányából?

Pünkösd eljövetelekor, amikor a Szent Lélek kiáradását és a liturgia szerinti keresztény egyház megalakulását (321), Krisztus hívőinek világgá népesedését ünnepeljük, a mi mai Európánkban már-már lángnyelvekre kaphatna a  fenti kérdés.
Napjaink Európai Uniója más néven ugyan, de 1951-ben jött létre, és a hetvenes évek végétől a nyolcvanas évek közepéig vette fel ama arculatát, amely egyre ellenszenvesebb a keresztény, a konzervatív, a nemzeti múltat ismerő és annak értékeit tanítani akaró polgárai számára.

Nacionalizmus, az ostoba gyógyszere

Micsoda ország… Tele van francia sajt- és olasz tészta-, német gyógyszer- és kínai gomba-reklámokkal és mindnek odabiggyesztik a végére, hogy „száz éve Romániában”. A kormány felől azt sutyorogják, muszáj nekünk minden reggel a „Románia 100”-ra ébrednünk. Mások a grillsütőt bedurrantva ünneplik a Csentenárt…

Közép-európai fejlődésének záloga, hogy megőrizze identitását

Az Európai Unió egysége és jövője szempontjából sorsdöntő kérdés, hogy a következő években a nyugat-európai választópolgárok demokratikus keretek között el tudják-e utasítani az identitásnélküliség politikáját - hangoztatta az Országgyűlés elnöke egy szerdai budapesti nemzetközi konferencián. Kövér László A közép-európai összefogás jövője - Három tenger, visegrádi négyek, lengyel-magyar tengely című, a Nézőpont Intézet és a Waclaw Felczak Alapítvány támogatott konferencián tartott köszöntő előadást.

Meg kell védeni az eddigi európai életmódunkat


Mindenkinek azt üzeni, hogy a kereszténydemokrata politizálás sikerre vezet Fotó: Mirkó István

Az uniós források elvételéről szóló fenyegetések a levegőben lógnak, sok alapjuk nincsen. Az uniós szabályok megváltoztatásához Magyarországra is szükség van, nyugtatott meg mindenkit a Magyar Időknek adott interjúban Szájer József. A Fidesz–KDNP EP-képviselője szerint minden honfitársunknak kínos nézni, ahogy ellenzéki képviselők hazánk ellen szólalnak fel, de minden ilyen esetben szavazatokat vesztenek itthon. A politikus a 2019-es európai parlamenti választásokról azt mondta: az az eddigi életformáinkat fenyegető külső veszélyekkel szembeni politikai tétlenség elleni voksolás lesz.

Böjte Csaba: Levél a férfiaknak!

A negyven év alatti férfiak 70 százalékának nincs gyermeke – derül ki a 2016-os mikrocenzus adataiból. A statisztikai adat megdöbbentő, de csak elsőre, hiszen a 25-30 év közötti nők 71 százaléka is gyermektelen még." Olvassuk a 2018 májusi második heti válaszában! Kell a ház, a ragyogó életfeltétel, autó, minden! Kell, pedig mindenki tudja, hogy minden csiga növeszt magának csigaházat, de a csigaházban nem fog soha csiga nőni!

Jogállam és hazugságvár, avagy egy amerikai milliárdos istent játszik

Az EU brüsszeli politikusainak jelentős része erkölcsi és szakmai zűrzavarban bolyong. Ahogy elnézi őket az ember, sejthető, hogy egy részüknek nincs is erről tudomása. Talán fölkészületlenségük a fő oka annak, hogy megfeledkeznek arról, hogy az EU, vagyis a 28 tagország közös akaratát kötelesek képviselni: a tagállamokét és a népekét. Ezért vizsgálják tüzetesen a jelentkező országok alkalmasságát. Ennek alapszempontja, hogy a jövendő tag jogrendje egyezzék az unióéval, vagy ha nem, záros határidőn belül módosítsa azt, és igazítsa az EU-éhoz.

Keresztényellenesség Európában: templomgyalázások, muszlimok által zaklatott keresztények

Az előző két évben 140 esetben gyaláztak meg templomokat és számtalan esetben ért keresztény temetőket vandál támadás Európa-szerte, de rendszeresek a keresztények elleni muszlim támadások, akár gyilkosságok is és a hatóságok részéről megnyilvánuló, agresszíven szekularista fellépések is a OIDACEurope 2018-as, európai keresztényellenességről szóló jelentése szerint.

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog