Umberto Eco  a közösségi hálózatokról: „Ez az ostobák inváziója. A tévé a falu hülyéjét tolta előtérbe, akivel szemben a néző magasabb rendűnek képzelte magát. Az internetben az a drámai, hogy az igazság birtokosaként tolta előtérbe a falu hülyéjét” 

Perverz nacionalista hajlam

Vannak emberek, akiknek mellében annyira dagad a hajlam a művészetének a kinyílvánítása, hogy nem átal megrongálni közvagyont. Nem tudom ez a kijelentés mennyire állja meg a helyét, abban az esetben ha valaki egy város bejáratának tábláját festi le. Minden esetre ha egy kétnyelvű táblának csak az egyik nyelven, jelen esetben a magyart festi feketére az perverz nacionalista provokációnak is lehet nevezni, így tudja kielégíteni a benne felgyült utálatot  az erdélyi magyarsággal szemben, ami nem más mint a politikum által szított nacionalizmus eredménye. Igy járt Kézdivásárhely települést jelző  Bereck felőli táblája.

A kelet-európai szolidaritás is európai (román lap a Sargentini jelentésről)


FOTO EPA-EFE/PATRICK SEEGER

Citeste mai mult: adev.ro/pf6va9

Az Adevarul című román liberális napilap internetes kiadásának véleményrovatában Traian Ungureanu néppárti európai parlamenti képviselő bírálta az Európai Parlamentet a Sargentini-jelentés elfogadásáért, és "perverz kitalációnak" vélte az EU által vizionált Orbán-veszélyt.

Vaalóban, miért is kellene Erdélynek eltűrnie a bukaresti központ zsarnokságát? Sabin Gherman írása.

1918-ban nem ebben egyeztünk meg

Vaalóban, miért is kellene Erdélynek eltűrnie a bukaresti központ zsarnokságát? Sabin Gherman írása.
Igen, nyíltan kell beszélnünk: micsoda valójában Románia? Min alapul, mire támaszkodik? Mik az értékei, a területen és a népességen kívül? Nyugati vagy keleti? Jó itt tanyázni?

Csinált válság

A politikai válságok alapvetően kétfélék. Vannak spontán válságok, amelyek nem érzékelt, nem átlátott, nem megértett folyamatok következtében alakulnak ki és teszik lehetetlenné a hatalomgyakorlás addig megszokott módját, esetleg változtatják meg hirtelen és radikálisan a mindennapi élet rutinjait. És vannak válságok, amiket a politikusok csinálnak. Az Európai Unió jelenlegi válsága ilyen.
Az európai társadalomfejlődés minden pozitívumát a liberalizmusnak tulajdonítják, teljesen tévesen.

Uf! Ő beszélt. Gyurcsány: Talán az én anyám tehet a Sargentini-jelentésről?

Hétfővel megkezdődött a magyarországi Országgyűlés őszi ülésszaka. Orbán Viktor napirend előtti felszólalását követően éles hangvételű beszédek hangzottak el az ellenzék részéről. Áruló, vesztes, bárgyú, pária, diktátor ezek voltak az ellenzék leggyakrabban használt jelzői. Éppen csak nem anyáztak, Gyurcsány azért közel járt hozza: "Talán az én anyám tehet a Sargentini-jelentésről?" (Ha minket kérdeznek itt errefel, igen Ő is. Sz-h) Az egész olyan volt, mintha Sargentini asszony tolbamondta volna a prédikációjukat. Anyyira szerették a jelentést, hogy már az volt az ember érzése, hogy a végére valamelyik ellenzéki párt meghivja elnöknek a megfogalmazó "tökös asszonyságot", hogy rázza gatyába az ellenzéket.


Merkel úgy döntött, itt az ideje, hogy nyíltan átvegye az Európai Unió irányítását

"Európában Merkel, csakis Merkel az úr, aki vele szembemegy, annak annyi. Vagyis nem marad megtorlatlanul, hogy Orbán szembeszállt vele a migráció ügyében, és főleg, hogy szembe szegült vele az Unió föderalizálásának kérdésében, vagyis a nemzetek Európáját képviseli" - fejtette ki Schmidt Mária a Látószög  blogon. Az írást az alábbiakban teljes terjedelmében közöljük.

Mit jelentene Sargentini "atombombája" Magyarországra nézve?

Ami persze inkább füstbomba, de Soros és szövetségesei nagyon szeretnék aktiválni a 7. cikkely szerinti eljárás legfontosabb jogkövetkezményét, hazánk uniós szavazati jogának megvonását.
Az Európai Unió Tanácsában az uniós országok miniszterei üléseznek, hogy uniós jogszabályokat vitassanak meg, módosítsanak és fogadjanak el, illetve hogy összehangolják az uniós szakpolitikákat.

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog