EU – a hajdani Európa

Egy fáradt demokratikus paródia mögé bújt EU pontosan a dicsőséget fenntartó és az összeomlást előkészítő jellemvonásokat reprodukálja.

A demokrácia hiánya létfontosságú e vezénylési rendszereken belül és a demokratikus elv szégyentelen hangoztatását feltételezi. Ennek a rákos szofizmusnak az értelme elkerüli azoknak a figyelmét, akik mindent elhisznek, amit hallanak. Az EU megszakítás nélkül a demokratikus esszenciát hangoztatja és e rendszeres mantra hipnózisa alatt senki sem veszi észre, hogy az EU csak kijelenti, de nem alkalmazza.

5 éve fogadták el a Kalmár jelentést az unióban, azóta se történt előrelépés

A jelen botrányos romániai úzvölgyi eset és bukaresti tüntetés nyomán, idézem fel az öt éve az Európai Tanácsban (ET) elfogadott Kalmár jelentést a kisebbségek kollektív jogai kapcsán. Nézzük meg az abban lefektetett intézkedések közül megvalósult-e valami?
Sajnos azzal, hogy az unió nem foglalkozik a kisebbségekkel, ezzel hallgatólagosan biztatja, hogy gyakorlatilag hatalmilag is felléphetnek a kisebbségekkel szemben, ezért történik, hogy kifelé azt hangoztatják Romániában megoldották a helyzetet, a gyakorlatban a növekvő sovén nacionalizmus ellen nem tesznek semmit. A non plusz ultrája a túlzott nemzeti identitás védelmének, hogy az Úzvölgyében a 52 ismeretlen római katonának állítottak keresztet, (EROU ROMAN NECUNOSCUT) – illene már civilizálódniuk is ha már ennyire nemzetieskednek.

 

 

Hiába tolta a szekerét az RMDSZ a PSD-nek

Több éves PSD (hatalmon levő szocialista párt) szekértolás eredménye, hogy még azokat a jogokat is törölik melyeket sikerült elérni. Nesze neked kis lépések politikája. 

Az analfabéták által vezetve, átvészeltük a kommunizmust. Most az imposztorok ideje és „Neptuni paktum” néven elhíresült kiárusításunk, alatt úgy látszik vezetjük magunkat a végzetbe. Lásd Máramarossziget példáját 70 éve 80 százalékban magyarok lakták ma 15 százalék ez az arány és csökken. Ha a marosvásárhelyi RMDSZ belharc a hatalomért, pénzért, ki tudja miért, nem rendeződik esélyünk sincs arra, hogy Székelyföld fővárosának magyar vezetése legyen. A  magyarság felszámolásának forgatókönyve rég elkészült, ha elvesz Marosvásárhely, következik a többi Székelyföldi megyeszékhely bedarálása. Ha nem lépünk fel drasztikusabban jogaink kiharcolásáért még 70 év eltelik és épített örökségeinket turista csalogatóként mutogatni fogják, hozzátéve itt valamikor a hun barbárok néhány leszármazottja élt. Az RMDSZ 1990 óta arra rendezkedett be, hogy egyezkedéssekkel és kompromisszumokkal, néha zsarolással  tudja elérni akaratát, nem mindig sikerült. Most, hogy megfigyelő státusba került, az apró lépések politikája hátrafelé kezdett vezetni.

A jelenlegi helyzet pedig: a "kispadról kuncsorog" az RMDSZ a jogaink megtartásáért

Összefogni és cselekedni kell!

Ha korábban nem is, de legalább az elmúlt 100 esztendő alatt megtanulhattuk volna, hogy a balkáni politizálás emlőin táplált és felnőtt bukaresti hatalom képmutatása, pökhendisége, álnoksága és magyarellenessége nem ismer határt.
Légyen az jobboldali, vagy baloldali beállítottságú, egyaránt a kifosztásunkon, ellehetetlenítésünkön és megalázásunkon munkálkodott, az erdélyi magyarság és ezen belül a székelység végleges eltűntetése érdekében. És sajnos nincs ez másképp napjainkban sem, hiszen eszközökben nem válogatva ezen fáradoznak.

Ott is alkalmazhatóak lesznek az anyanyelvhasználati jogok, ahol a kisebbségek aránya nem éri el a 20%-ot

Ezután a helyi tanács jóváhagyásával azokon a településeken is alkalmazhatók az anyanyelv-használati jogok, ahol a kisebbség aránya nem éri el a húsz százalékot - közölte a szerdai kormányülést követően Nelu Barbu kormányszóvivő.

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog