Magyar sors

Gróf Czegei Wass Albert (1908–1998) sorsának alakulása azonos a népével, amelyből vétetett, ezért hűen tükrözi a magyarság 20. századi megpróbáltatásait, sőt előre-vetíti az utána következő korszak küzdelmeit is. A szülőföldhöz, ősi jusshoz, nemzethez, keresztény gyökerekhez és hagyományokhoz való konok ragaszkodása pedig örök példája a rendíthetetlen hazaszeretetnek, a következetes önazonosság vállalásnak és a bátor helytállásnak.

A románok ellenségei

Romániában egyre jobban elharapózik és aggasztó méreteket ölt a magyarellenesség. Ráadásul az ellenünk üvöltő ordasok falkájában az idegengyűlölő senkiken, beteges ellenségeskedőkön és elvakult tucatembereken kívül többre hivatott politikusok, tisztségviselők és intézményvezetők is megtalálhatók. Éppen ezért az eddiginél több figyelmet kell fordítani erre a szomorú, tragikus és magyarra-románra nézve egyaránt óriási veszélyt jelentő jelenségre.

Hisztériakeltés (Nemzeti Alaptanterv)

A magyartanárok jelentős része sem rendszeres olvasója a kortárs irodalomnak. Egyszerűen nincs képben. (Nincs ideje, nem érdekli, sosem érdekelte.) Ez ellen lehet háborogni, lehet tiltakozni, ám megváltoztatni nagyon nehéz. És hosszú idő. Ha egyáltalán. S tegyük hozzá, hogy a diákokat egyszerre jellemzi a radikalizmus és a nagyon is konzervatív hozzáállás. De inkább konzervatívok. Irodalmi ízlés tekintetében mindenképpen.

Meggyőződésünk, hogy ezt (ditrói botrány) a természetes önvédelmi reakciót kárhoztatni ártalmas

"Meggyőződésünk, hogy ezt (ditrói botrány) a természetes önvédelmi reakciót kárhoztatni ártalmas."

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog