Olvashatjuk a tudósításokban, hogy úgy talpra állítja Orban-Iohannis páros a mioritikus vidéket, hogy a gazdaság január elseje után dübörögni fog. Akkorák lesznek a fizetések, hogy azon gondolkoznak majd a melósok Dubajban, vagy Tenerifén költik el a pénzüket. Ám van egy kis bökkenő a mioritikus vidéken kívüliek nem így vélekednek.

 

A 2020-as költségvetés 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel, 3,59 százalékos államháztartási hiánnyal és 3,1 százalékos átlagos inflációs rátával számol – derül ki a jövő évre vonatkozó makrogazdasági helyzetről és a 2021-2023-as időszakra vonatkozó előrejelzésről szóló jelentésből, amelyet kedden reggel tettek közzé a pénzügyminisztérium honlapján.

Az Európai Bizottság közelmúltban közzétett gazdasági előrejelzése értelmében Románia gazdasági növekedésének ritmusa idén enyhén felgyorsul, elérve a 4,1%-ot a 2018-ban jegyzett 4%-os növekedés után, de 2020-ban visszaesik 3,6%-ra, 2021-ben pedig 3,3%-ra.

Úgy látszik a német a retorikája, mellé, hogy  "az én kormányom, az én Romániám" oda tehetjük az "én költségvetésem" hisz semmi kivetni valót nem talál abban, hogy a kormánya parlamenti vita nélkül  a 2020-as állami költségvetés tervezetét a kormány  felelősségvállalással elfogadja. Lassan oda jutunk, hogy a parlament fölösleges lesz. 

Szék-helyek

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog