Recseg ropog a marosvásárhelyi RMDSZ kilépések sorozatának lehettünk tanúi az utóbbi héten. Az „ügyvezetés” szerint nem kell messzemenő következtetéseket levonni. A szervezet közleményt adott ki csütörtökön többek között ezt írják:
„Nem a városi szervezetben van probléma, ezért nem is a marosvásárhelyi RMDSZ-en belül kell rendet tenni. Szerintünk annak a marosvásárhelyi politikai kultúrának kellene búcsút mondani végérvényesen, amely megengedi, hogy az RMDSZ holdudvarának halovány fényéből arc nélkül, felelősséget nem vállalva lehessen szálakat mozgatni”

 

Az RMDSZ és a magyar politikai pártok marosvásárhelyi és megyei vezetése a hibás a kialakult helyzetért, hogy a magyarok kiábrándultak az általuk vezetett politikai rétegből, és nem mennek el szavazni, hogy megint magyar vezetése legyen Marosvásárhelynek, a megyének.
Igen le kell váltani a népet, miért szavazott olyanokra akik tovább nem tudják nézni, hogy az RMDSZ holdudvarának halovány fényéből arc nélkül, felelősséget nem vállalók mozgatják a szálakat, vagyis ahogyan diktálják a döntés úgy történik. Tehát nem azok az emberek hoznak döntéseket, akikben a választó polgárok megbíztak, hogy érdekeiket képviselik, ezért legitim vezetői lettek a közösségnek, és a következő választáskor megint román polgármester lesz, aki fittyet hány a magyarokra és ott rúg beléjük ahol tud, minden arctalan emberek egyezkedni tudnak.

A volt MOGYE diákjai véleményére kellene inkább odafigyeljen a marosvásárhelyi magyar grémium és nem a hatalmi harcra és az arc nélküli, „felelősséget nem vállaló” hasznot leső szekértolókra. Nyílt levelükben a diákok így fogalmaznak: „Mára már bizonyossá vált, hogy a politikai kommunikáció és a túlpolitizált, szavazatokat vadászó kisebbségi érdekérvényesítés nem eredményes.” A kisebbségnek lehet nem hoz semmilyen eredményt de a grémiumnak elképzelhető, hogy annál többet.

Tóth

A nyílt levél szövege:Az orvosis diákok nyílt levele Azamfirei rektor, illetve Vass Levente és Péter Ferenc számára

 

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog