Carmen Dan belügyminiszter szerint az Úzvölgyi incidens kapcsán: a belügyi erők teljesítették küldetésüket! Annyira jóteljesítettek, hogy megérdemlik a prámiumot, úgy mint a kannakidején a költségvetés kiegészítést a két székely terrorista letartóztatása után, hisz akkor és most is jól teljesítettek nem beszélve a bukaresti tüntetésekkor, hogy mennyire csodásan teljesítettek.

 

Ha bele gondolunk igaza van a belügyminiszter asszonynak, a csend és a rend őrei a kirótt parancs szerint az Úzvölgyében sikerült erődemonstrációval a csendesen imádkozó magyarokat megfélemlítve, az oda szállított csőcseléket megvédeni. Ellenben azt amire hivatottak nem sikerült teljesíteni, az oda szállított huligánokat nem tudták, vagy nem is akarták megakadályozni, hogy ne verjék szét a bejáratot, ne bántalmazzák a magyarokat.

Pedig a felvételek tanúsága szerint a TV riporter kezéből nem kiejtette a kamerát hanem kiütötték, a kizárt, hogy román zászlóval a magyar atyafi a saját fejét ütötte, hogy a magyar jelenlevőket megdobálták kővel, mind ez vajon nem erőszaknak nevezik. Feltételezhető, hogy a belügyminiszter asszony, látta a képeket akkor pedig hazudik, ha nem látta nem tájékozott. Egy ennyire kiélezett etnikumközi konfliktus esetén mindkettő óriási tévedés a belügyminiszter részéről, ennél kevesebbért is mondtak le miniszterek

Carmen Dan szerint a – temetőkapu összetörésétől eltekintve – nem történt rongálás, sem gyújtogatás, vagy bármilyen olyan cselekmény, ami sírgyalázásnak minősült volna. Az alábbi kép nem arról tanuskodik, hogy a kereszteket békén hagyták volna.Kitépett fakeresztek

Úzvölgyén történtekkel kapcsolatban kizárólag a temetőkapu összetörése miatt, rongálásért indult bűnvádi vizsgálat.
A kulturált szelíd ünneplő tömeg így megy be a temető kapun

Carmen Dan szerint ha a helyi hatóságoknak nem sikerül megegyezésre jutniuk a területvitában, bármikor elő lehet idézni közöttük – a két közösség között – a mostanihoz hasonló újabb feszültséget, fóleg akkor ha ezután is Prahova megyéből fogják szállítani az ember anyagot az ünneplések „megerősítésére”, ne add Isten a tárgyalásokra is, ahogyan ezt tették most is.

 

Egy Facebookon terjedő felvétel tanúsága szerint Prahova megyéből is érkeztek csoportok június 6-án az úzvölgyi katonatemetőbe részt venni a törvénysértően létesített román emlékmű felszentelésén. (írja a Maszol.ro)

 

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog