Dan Tanasa vezette Méltósággal Európában civil szervezet (ADEC) egymásután nyeri meg a pereket és örülten magas összegekre büntetnek a törvény emberei. Az „úriember” és segítő társai lehet, hogy éjjel piros fehér zöldbe álmodnak, reggel felkelve kivörösödött képpel rögtön megkeresik, hogy kibe, vagy mibe lehet belekötni ha magyar. Legyen példa az utóbbi öt nap mérlege dantanasa.ro blog szerint.

 

• Dan Tanasa a blogjában, mint napi bejegyzés ujjongva közli, hogy a két magyar szélsőséges szervezet tagjainak Beke Istvánnak és Szőcs Zoltánnak elutasították a szabadlábra helyezésük kérelmét. Persze nem feledkezik meg, hogy összemossa a szélsőséges megnevezést a fasizmussal., már csak a hatás kedvéért is, és teszi ezt más bejegyzésinél is.

• Magyar Gárda? Egy olyan RMDSZ kezdeményezés, amely önkéntes egységek létrehozását biztosítja a közrend fenntarthatóságának biztosítása érdekében.
Az UDMR projekt célja, hogy önkéntes csapatokat hozzon létre a helyi biztonság érdekében, a magyarországi Gárda modellt követve. A végső cél az, hogy aláássuk a román állami intézmények hatáskörét az RMDSZ politikai és adminisztratív ellenőrzött területein. Persze gyorsan össze is mossa a kezdeményezést a magyarországi Magyar Gárdával és kijelenti, hogy az fasiszta szerveződés, és az is a helyi biztonság megteremtéséért jött létre.

• A Brassói Fellebbviteli Bíróság április 9-én elutasította Sepsiszentgyörgy polgármesterének fellebbezését. Dan Tanasa által vezetett Méltosággal Európában civil szervezet perelte be egy középületre kihelyezett „dr. Losy-Schmidt Ede” a magyar szöveg után szerepel a román.

• Április 9-én óriási összegre, közel 100 ezer euróra bírságolták jogerősen Korond polgármesterét, Katona Mihályt a „Községháza” felirat eltávolítását előíró bírósági határozat végrehajtásának állítólagos megtagadása miatt. Dan Tanasa a szolgálatos feljelentő még 2016-ban perelte be a polgármestert. (Cikk itt olvasható)

• A Kovászna Törvényszék április 4-én, csütörtökön elfogadta a Dan Tanasa vezette Méltósággal Európában civil szervezet (ADEC) kérését, és elrendelte, hogy haladéktalanul a gyűlésteremből távolítsa el Kovászna Megyei Tanács elnökének a székely- és megye -zászlót. Dan Tanas mint elnök-alapítója a civil szervezetnek, kérte a bíróságtól, hogy kényszerítse a Tamás Sándórt Kovászna Megyei Tanács elnökét és Kovászna RMDSZ szervezet vezetője, betartani az állami közhivatalok lobogóijairól és zászlóiról szóló hatályos jogszabályokat. Különben is az elnök aktív harcosa a magyarországi érdekek kivitelezésében Romániában -Tanasa szerint. A kiszabott büntetés megteremtette a korondi polgármesterre rót összeget. Tamás Sándor bruttó minimálbér 20 százalékának megfelelő összeget kell kifizetnie minden egyes napért, ami a zászlók eltávolításáig eltelik. A pénz az állami költségvetésbe folyik be.


Nem kell sokat morfondírozni, hogy mi a cél: a magyar vezetők megfélemlítése „vagy alkalmazkodsz az aljas elvárásokhoz, vagy fizetsz”. Egyelőre még csak büntetést szabnak ki, de jöhet a sötét erők számára szebb idő is mikor koncepciós perekkel elítélnek embereket. Láttunk már ilyet is a Beke-Szőcs ügy kapcsán.

Az egyre szaporodó magyar ellenességből, az említett civil szervezet és a jogorvoslat összefonódásából arra lehet következtetni, hogy a nacionalista háttérhatalom végső célja, most már 100 éve az ősellenségnek kikiáltott magyarok élűzésé és a tiszta nemzeti állam megteremtése.


Tóth

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog