Jézus maga mondta: „Bármit kértek az én nevemben közösen, azt megkapjátok.”

 Gyertyát gyújtottak és közösen imádkoztak a terrorizmus vádjával elítélt és fogva tartott Beke Istvánért, illetve Szőcs Zoltánért hétfőn este hét órakor Kézdivásárhely főterén. Több településről is eljöttek a két székely ifjúért, többek közt Kolozsvárról, Sepsiszentgyörgyről, Bereckből, Kézdiszentkeresztről, Imecsfalváról, Gelencéről, Ozsdoláról. 

 

T. Beder Imre kézdivásárhelyi reformátuslelkész a zsoltárok könyvének harminchetedik részéből olvasott fel részletet. Ft. Bartos Károly, plébános elmondta, hogy azért imádkozunk mert én hiszem, hogy imáink nem lesznek hiába valóak „mikor Márton Áron püspök hat év után kiszabadult, akkor derült ki, hogy kiszabadulása egy millió hatszázezer imának, böjtnek vezeklésnek, lemondásnak köszönhető. Ezek között voltak gyerekek, méltóságok Alfalutól Szebenig, akik tisztelték a püspököt..” A közös ima után elhangzottak a himnuszaink.

Április 9-én tárgyalja a legfelsőbb bíróság a kézdivásárhelyi férfiak elleni ítélet megsemmisítésére irányuló beadványt.

Kulcsár-Terza József parlamenti képviselő a közös ima szervezője abban bízik, hogy kedvező ítélet születik a rendkívüli jogorvoslati kérésre, megsemmisítik a jogerős ítéletet, és a két férfi hazatérhet a börtönből. „Románia adós nagyon sok téren ha nemzeti ügyekről beszélünk, nagyon remélem holnap igazságot szolgáltatnak és ha van igazság győzni fog.” 

Beke Istvánt és Szőcs Zoltánt júliusban ítélte öt-öt év börtönbüntetésre terrorizmusért a román legfelsőbb bíróság. Azért állították őket bíróság elé, mert lehallgatott beszélgetéseikből és az előbbi lakásán talált petárdákból a román hatóságok arra következtettek, hogy házi készítésű bombát akartak robbantani Kézdivásárhely főterén 2015-ben, a december elsejei román nemzeti ünnepre szervezett katonai parádén.

Tóth

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog