Nincs már messze az az idő, amikor gulágokba fogják tuszkolni azokat, akik a keresztény és a nemzeti értékekhez ragaszkodnak.

 

„Hogy mi lesz a jövő, már láthatjuk a nyugati egyetemeken, ahol agresszív mozgalmak rombolják le a nyugati kultúra alapjait. A szélsőliberális egyetemek multikulti közegében az általam e cikkben emlegetett nagyságokat már „halott fehér csávóknak” (Dead White Dudes) titulálják, és ki akarják ebrudalni az egyetemi tantervekből, hiszen nincs köztük színes bőrű, sem nő, és ez mélységesen megalázó a színes bőrű diákoknak s a feminista diáklányoknak. Helyükre gyarmati írók és feminista ideológusok művei kerülnek. És ezek a mostani fiatalok fogják oktatni az eljövendő nemzedékeket.

A nemzeti kisebbségi jogok ügye nem téma az európai politikában, a magyar kisebbség – legsúlyosabb a helyzet Kárpátalján – nem számíthat európai szolidaritásra, védelemre. De ha bárhol megsértik az egyéni genderérzékenységet, a fél európai sajtó felhördül. Az Iszlám Állam kebeléről visszatérő bűnözőket vagy bűnrészeseket aktivisták ezrei mosdatják, a kereszténységéhez és nemzeti identitásához ragaszkodó polgárt pedig megfélemlítik. Régebben a demokrácia gondolat- és véleményszabadságot, toleranciát jelentett. Most – amennyiben nem olvadsz bele a liberális trendekbe – demokráciadeficittel és a jogállamiság megsértésével vádolnak. Ha ragaszkodsz ahhoz, amit őseid építettek, alkottak és örökül hagytak rád: kultúrádhoz, nyelvedhez, vallásodhoz, hazádhoz és méltóságodhoz, akkor nem tiszteled az európai alapértékeket.

Nincs már messze az az idő – még egy-két fertályóra a történelemben –, amikor gulágokba fogják tuszkolni azokat, akik a keresztény és a nemzeti értékekhez ragaszkodnak. Persze, ha csak az iszlám nem lesz gyorsabb náluk. Lehet, hogy történelmi kárpótlásul a kommunizmus nyomoráért, Kelet-Közép-Euró­pa marad meg a normalitás szigeteként. Ha nem játsszuk el ezt az esélyt.”

Orbán János Dénes

Teljes cikk: Magyar Nemzet

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog