Iohannis ezúttal nem söpörheti le az asztalról a magyar oktatást védő törvényt

A szenátus ismét megszavazta az államfő által korábban kifogásolt jogszabályt.
Úgy tűnik, hogy néhány kacskaringó után napvilágot láthat az a törvény, amely előírja, hogy a nemzeti kisebbségek anyanyelvén működő osztályokat csak az oktatási minisztérium kisebbségi államtitkársága, a Nemzeti Kisebbségi Tanács oktatási szakbizottsága vagy az illető kisebbség parlamenti képviseletét ellátó szervezet jóváhagyásával lehet átszervezni vagy megszüntetni.

Iohannis államfő törvényt szegett (Fejér László Ödön RMDSZ-es szenátor sajtótájékoztatója)

Nem partnerségre kell lépni a szocialistákkal, de a helyzetből kifolyólag a magyarság érdekében kommunikálnia kell az RMDSZ-nek a vezető párttal, annak érdekében, hogy a magyarságot érintő sarkalatos kérdésekben előre lehessen lépni – mondta Fejér László Ödön szenátor a sajtótájékoztatója felvezetőjében.

Temesvár – Megmenthető-e a Magyar Ház, vagy végleg román kézbe kerül?


A temesvári magyarság egykori központja napjainkban. Évtizedek óta folyik a harc a birtoklásáért
Fotó: Facebook

A közadakozásból emelt temesvári Magyar Ház története mostanában ért legújabb és talán a legutolsó mérföldkövéhez. Egy magáncég, amelyben a város leggazdagabb testvérpárjának, a Cristescu fivéreknek is részvényei vannak, szállodává alakítaná az ingatlant. Sokan úgy vélik, a magyar közösség ez ellen már nem tehet semmit.

Exkluzív interjú az MPP országos elnökével

Amint arról már hírt adtunk, magyarellenes uszítás, gyűlöletkeltés és felbujtás vádjával büntetőjogi panaszt emelt Dan Tanasă és a közösségi médiában vele együttműködő Kovászna, Hargita és Maros Megyei Románok Civil Fóruma ellen a Magyar Polgári Párt (MPP). Ennek a gyergyószentmiklósi ügyészségre történt benyújtása után exkluzív interjút készítettünk Mezei Jánossal, az MPP országos elnökével.

Pavel Felgenhauer: Az orosz elhárító Kinjal-rendszerek a románok ellen vannak

Legyen az amerikai vagy orosz a békét hirdeti, mégis mindenütt a fegyver csörömpöléstől zajos a világ. Az orosz katonai elemző, Pavel Felgenhauer egy, a Szabad Európa Rádiónak adott interjúban beszél arról, hogy Oroszország hogyan látja a helyzetet katonai szempontból. (Az interjú 2018. októberi.)

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog