A a történelmi perónizmus elvekhez közelálló pápa nem akar találkozni Áder Jánossal és Orbán Viktorral magyarországi látogatása során

Megosztás
FaceBook  Twitter

 


Fotó: Vatican Media


Katolikus körökben sokak előtt világos, hogy a pápa olyan politikai adminisztrációval szimpatizál, amely szociális irányultságú, és illeszkedik a történelmi peronizmus vonulatához.

Juan Domingo Perónról és politikájáról meg kell jegyezni:  1955. szeptember 19-én, majd egy évtizedes kormányzás után mondott le az elnökségről Juan Dominguez Perón, Argentína egyik leghíresebb és legellentmondásosabb politikusa, akinek

 

országlását egyszerre jellemezte egy nagyívű szociális program és a szabadságjogok megkurtítása, a náci háborús bűnösök befogadása és a zsidóság életkörülményeinek javítása.

Bár Perón a hadsereg puccsa folytán 1955-ben távozni kényszerült Argentínából, halála előtt – egy esztendőre – utóbb mégis visszakerülhetett a hatalomba. A gacetamercantil.com szerint az argentin perónisták Ferenc pápában megtalálták a Perónistájukat

 Egy lengyel lap szerint nagyon nagy felháborodást okozott Ferenc pápa azon terve a Vatikánban, miszerint nem találkozna Áder Jánossal és Orbán Viktorral magyarországi látogatása során. 

Ferenc pápa szeptember 12-én érkezik Budapestre, hogy a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus végén szentmisét mutasson be. A pápa csak három órán át marad a magyar fővárosban, utána Szlovákiába repül, ahol három és fél napot tölt.  - írta a wpolityce.pl.

Edward Pentin Vatikán-szakértő szerint ez egy súlyos diplomáciai precedens, mert általában amikor egy pápa meglátogat egy országot, találkozik annak vezetőivel. Budapesten ez nem történik meg, annak ellenére, hogy a magyar államvezetés többször is meghívta Ferenc pápát - olvasható a cikkben.  (Origo)

Egybehangzó lengyel sajtóértesülések szerint azért nem találkozik Ferenc pápa Orbán Viktorral vagy Áder Jánossal a rövid budapesti látogatása során, mert nem tetszik neki a magyar miniszterelnök menekültpolitikája és nem azért, mert kevés az ideje. A fent említett  újság cikke szerint Ferenc pápa nem kedveli a szűk látókörű, extremista, agresszív nacionalizmust. Nagyon befeketíthették a pápa előtt a Áder Jánost és Orbán viktórt, hogy hitvallása ellenére sem akar velük találkozni. 

 Szék-helyek

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog