Románia: Nem elég a régi, újabb katonai struktúrát telepítenek a nyakunkra

A meghirdetett hibrid hadviselésbe, amire Románia nagy gondot fordít, az is belefér, hogy az erő fitogtatással az élet minden területén jelen van a hatalom. Még emlékezhetünk,tavaly októberben a román fegyveres erők Székelyföldön tartottak hadgyakorlatot („Concordia 19”). Marian Botea dandártábornok, a hadsereg vezérkari főnökségének hadműveleti vezetője a Donyec-medencében és Dél-Oszétiában történtekkel példálózva támasztotta alá a székelyföldi művelet szükségességét az ország szívében. Elképzelhető, hogy a közmondás ismeretében „Ha Isten akarja, kapanyél is elsül” fitogtatták haderejüket.

 

A román kormány nemzetvédelmi felelősségtudatának szintjét jól jelzi, hogy Lockheed Martin idén szállítja le az első 18 HIMARS típusú, 2-300 kilométer hatótávolságú rakétatüzérségi rendszert Romániának összesen 54-et rendeltek 1,25 milliárd dollár értékben. Ezt már az elmúlt években kifizettük, mikor a gazdaság és az infrastrukturális beruházás a padlón volt, és nyakra-főre vettük fel a hiteleket. 

A katonai szerveket egymás után telepítik be a civil életbe és a és vezetőit az ország vezetésébe. Ha nem is mélyedünk bele a példák felsorolásába, csak a felszínen keresgélünk szemünkbe ötlik, az oltási kampányt koordináló országos bizottságotezredes vezeti. Az oltóanyag elosztását a katonaság koordinálja. Az oltásra a regisztrálás a katonaság szerverén történik.

Legyen itt a legutóbbi elképzelés

Nicolae Ciucă honvédelmi miniszter úgy döntött, hogy törvény szerint nagyobb hatalmat ad a Katonai Rendőrségnek, amelynek szükség- vagy rendkívüli -állapotban a lakosságra is ki kell terjednie. Így a szervezet egységes lesz, központilag koordinálva, a tömegek irányítására is szolgálhat, de

bírságot is osztogathat azoknak, akik nem tartják be az intézkedéseket.

A rettegett Katonai Rendőrség törvény szerint önálló testületté válik, egységes vezetéssel, amelynek joghatósága a lakosságra is kiterjed. Írja a national. ro online újság.

 Szék-helyek

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog