Recseg az Erdélyi Magyar Szövetség?

Nyilvánosságra került az A Magyar Polgári Párt és az Erdélyi Magyar Néppártnak alig sikerült az Erdélyi Magyar Szövetségbe (EMSZ) alig sikerült összeboruljanak, máris recseg ropog a szövetség. Igen miközben egymás után mutatják be a polgármester jelölteket és fennen hangoztatják: megteremtjük a választás szabadságát, ez Székelyudvarhelyen nagyon jól sikerül, azzal egyetemben, hogy a szövetség is szétesőben van.

 

Ugyanis Mike Leventét, a Magyar Polgári Párt helyi elnökét indítja polgármesterjelöltként. (A közös jelölt Geréb László saját Facebook-oldalán megköszönte a felkérést, de nemet mondott rá.)
„Azt szeretnénk, ha minden településen a legjobb vezetők határoznák meg a fejlődést, ezért indítja az MPP polgármesterjelöltként Székelyudvarhelyen Mike Leventét, a helyi szervezet elnökét” – jelentette be keddi sajtótájékoztatón Mezei János, a párt országos elnöke.
A bejelentés pikantériája, hogy Mezei János az EMSZ színeiben a Hargita megyei tanácselnökjelöltje, pont ő bólint rá a szakításra, aki szorgalmazta a szövetség létrejöttét, hogy nagyobb az esélyük legyen a több polgármesteri szék elfoglalására.
Így hát aztán ha tovább recseg-ropog az összefogás, mert elképzelhető, lesz egy polgári pártos, egy néppártos jelölt, és ne feledjük: Gálfi Árpádnak, Székelyudvarhely polgármesterének sikerült bejegyeztetnie saját alakulatát, a Székelyudvarhelyért Pártot, amely saját tanácsosi listával nevez be a választásokra.
Végül is ne hagyjuk ki az RMDSZ-t sem, Derzsi Lászlót indítja a polgármesteri székért. Ez igen megteremtették Székelyudvarhelyen a választás szabadságát, van miből válogatni.
Úgy néz ki igazán Izgalmas meccsekre számíthatunk az elkövetkező hetekben a városban.

Tóth László

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog