Elkezdődött a sárdobálás a PNL és a PSD háza táján, persze az RMDSZ sem maradhat ki

Megosztás
FaceBook  Twitter

 

 Szerző: Szék-helyek

Áll a “bál”! Klaus Iohannis államfő csütörtökön Marcel Vela belügyminiszterrel és Raed Arafat államtitkárral megint taksálták a rekord számú fertőzötteket, ezután pedig gyorsan a PSD-re fogták a helyzet súlyosbodását. Persze ebből nem maradhatott ki az RMDSZ sem. Meg is született a reakció mindkét féltől. Kelemen Hunor egyenesen robotnak nevezte Iohannist, aki ugyanazt teszi március óta: szítja a gyűlöletet.

 

 “Iohannis szerint a kormány jól kezelte a járványhelyzetet, ez azonban nem felelt meg a PSD-nek, és mivel – többek között az RMDSZ támogatásával – még mindig többséggel rendelkezik a parlamentben, lépett, és gúnyt űzött a járványhelyzet kezelését lehetővé tevő jogszabályból. (Írja a Krónika, a teljes szöveg itt olvasható)

Ezzel arra utalt, hogy alkotmánybíróságon támadták meg a vonatkozó kormányrendeletet, és miután a taláros testület alkotmányellenessé nyilvánította egyes részeit, hosszasan elhúzták az új törvény parlamenti elfogadását. „Elképzelhetetlen cinizmussal húzták az időt, hogy az új törvény ne léphessen hatályba” – mondta Iohannis, aki szerint a PSD szándékosan idézett elő egészségügyi válsághelyzetet, hogy bírálhassa a kormányt.

Hozzátette: ő és a kormány eltökélt abban, hogy ezt a válsághelyzetet is kezelje. Mindenkit a szabályok betartására szólított fel, és kijelentette: aki megsérti őket, az számíthat a hatóságok szigorára.

 A PSD reakciójában leszögezte: az igazi felelős a helyzetért „Iohannis és gyilkos, inkompetens kormánya”, és bírálták az elnököt, amiért az inkompetens kormányt védi. 

Lucian Romașcanu, a PSD szóvivője Iohannis nyilatkozatára reagálva úgy értékelte: miután a kormány és az államfő elvesztette a járvány elleni harcot, Iohannis józan ítélőképességét is elvesztette. Az elnök szerinte hazugságokkal, a PSD elleni „kínos és fárasztó” vádaskodással próbálja védeni ezt a „bűnös és inkompetens” kormányt, és most már több mint nyilvánvaló, hogy nem a PNL kormányát le kell váltani, ennek érdekében pedig a PSD bizalmatlansági indítványt fog beterjeszteni.”

 

Kelemen Hunor a Facebook-bejegyzésben így vélekedett.

"Olvasom Klaus Iohannis úgynevezett államelnök úgynevezett nyilatkozatát, és enyhén szólva hüledezek.

Mint egy robot, ugyanazt teszi március óta: szítja a gyűlöletet, de a politikai semlegességet, az egyenlő távolságot nem tudja megőrizni. 

Egy megrögzött embert látok, akinek a gondolatai, berögződései a kormány nagyszerűségéről szólnak, és arról, hogy mindig más a hibás. Megy a bűnbakkeresés, az ujjal mutogatás másokra, az ellenzékre, a székelyföldi autonómiára – az utóbbira immár másodjára. Mintha rajta kívül mindenki más vírusterjesztő volna, és neki egyedül kellene itt küzdeni a járvánnyal.  

Nem olyan államelnököt látok, akinek van terve, elképzelése arról, hogyan lábaljunk ki a mostani egészségügyi és gazdasági válságból. Nem olyan elnököt látok, akinek van bátorsága felelősséget vállalni a kormány intézkedéseiért. Pedig ez az ő kormánya, ezt maga az államelnök szokta állítani…" (A bejegyzés itt olvashatja el.)

 

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog