Pesty: Dull Szabolcs szerint nincs hírértéke a székely petíció újraindításának

Megosztás
FaceBook  Twitter


 

"Egyedül Dull Szabolcs, az Index most elbocsátott főszerkesztője mondott nemet arra, hogy beszámoljon a kampánynyitásról, és segítse a székely ügyet – nyilatkozta a Vasárnap.hu portálnak Pesty László kampányfőnök.


Pesty László kampányfőnök szerint a székely lobbit, vagy, ahogy az ellenlobbisták nevezik, a „székely maffiát” most egyes körökben azzal vádolják: ők távolították el az Index vezetőjét, mert így akartak bosszút állni, amiért keresztbe feküdt a kisebbségi kezdeményezésnek, az Írdalá.hu kampánynak. Pesty szerint Dull Szabolcs kirúgását megelőzte egy kis konfliktus: amikor 10 napja újraindították a kampányt, az egész magyar sajtó jobbról és balról egyaránt partner volt, írt róluk, mind a székely kezdeményezésről, mind a kampánynyitásról, kivéve Dull Szabolcsot, aki azt üzente: „ennek az ügynek nincs hírértéke”.

„Az európai kisebbségek támogatásáért, köztük a ma is számos jogfosztást és elnyomást megélő székelyekért indított kampánynak óriási jelentősége van a kisebbségben élő népcsoportok életében Európa-szerte. Én hatszemközt valóban kifejeztem nemtetszésemet, hiszen ezzel komolyan hátráltatta a székely lobbit, mivel több mint másfél milliós elérésű online felületről beszélünk. Számunkra hatalmas segítség lett volna, ha ők is támogatják az ügyet” – mondta el Pesty László.

„Hello, nem élünk ezzel”

„Persze, hogy sérelmeztem a dolgot, de ennek ellenére nem igaz az a Budapesten terjedő pletyka, miszerint a székely lobbi – vagy, ahogy ellenségeink fogalmaznak, a székely maffia – rúgatta ki Dull Szabolcsot! Ezt határozottan cáfoljuk, és kikérjük magunknak! Mostanáig tisztán tartottuk ezt a kampányt, és szeretnénk, ha ez így is maradna” – mondta a kampányfőnök és hozzátette, hogy Dull Szabolcsot július 22-én távolították el az Index főszerkesztői posztjáról. A döntést a Magyar Fejlődésért Alapítvány kuratóriumának elnöke, Bodolai László hozta meg, ő is tájékoztatta erről levélben kollégáit. A székely kampány vezetői ezelőtt 5 nappal, július 17-én kértek támogatást személyesen a főszerkesztőtől, amelyet ő írásban utasított vissza. Dull azt írta, „hello, nem élünk ezzel”.

Mint köztudott, az európai polgári kezdeményezés keretében egy év alatt egymillió aláírást kell összegyűjteni minimum 7 országból. A székelyek az egymillió aláírást fel is tudták mutatni, de csupán 3 országban, hazánkban, Romániában és Szlovákiában érték el a szükséges minimumot. A koronavírus-járványra hivatkozva a kampány vezetői hosszabbítást kértek, és nemrégiben meg is kapták. Most november 7-ig kell teljesíteni az országonként megszabott minimális aláírásmennyiséget."

 

A teljes írás itt olvasható mandiner.hu

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog