Megint beny… Iohannis az európai liberálisoknak, szerinte ilyen nincs, hogy a gender elméletet ne tanítsák

Megosztás
FaceBook  Twitter

Visszadobta a genderlmélet hazai oktatásának betiltását szorgalmazó törvényt a mindenható Klaus Iohannis államfőnk, nem megengedett egy olyan államban, amelynek vezetője européer, hogy a pedagógia konzervatív legyen, veszélyeztesse az európai értékekkel szembemenő, emberi szabadságjogok oktatását.

 

A 2011/1-es tanügyi törvényt módosító javaslat szerint valamennyi oktatási intézményben és az iskolán kívüli tevékenységeken is tilos a genderelmélet tanítása.

 Mit gondolnak azok, akik egy ilyen törvényt, megszavaztak, hogy  az emberek nőnek, vagy férfinak születnek, még a végén a liberális jogállamiság éllovagja  a Nagy Károly-díjat nem kapja meg. 

Hosszasan taglalta a genderelmélet oktatását az összes hazai tanintézetben betiltó törvény liberális gondolkodással szembemenő voltát, szerinte ugyanis ez diszkriminációnak minősül, és a szabad véleménynyilvánításhoz való jogot is megsértené. Ilyen manapság nem létezhet egy olyan államban, amelyikben még vannak vidékek, ahol középkori viszonyok uralkodnak, hogy a felnövő generáció ne ismerje meg, hogy apró gyermekkorában felfedezett nemi szerve nem is az, aminek látszik és majd egyszer eldönti, hogy az mi és ő nő vagy férfi. 

Iohannis elnök szerint a törvény szembemegy a jogállamra és a hatalmi ágak szétválasztásának elvére vonatkozó alkotmányi előírásokkal, ugyanakkor sérti a lelkiismereti szabadságot, amelyet szintén szavatol az alaptörvény.

A balkánoni Romániában a jogállamiságba belefér, hogy a magyar kisebbség jogait lábbal lehet tiporni, és ha a kampányérdek megköveteli jogállamiság éllovagja belerug a magyarokba, mert szerinte ellopják Erdélyt. 

 Sz-h

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog