A CDU „különleges szervévé” válhat a Leszbikusok és Melegek Uniója

Megosztás
FaceBook  Twitter
Erre bólintott rá a párt illetékes bizottsága. A végső döntés a pártkongresszus kezében van.
 

A CDU strukturális bizottsága úgy döntött, a párt különleges szervezeteként ismeri el a Leszbikusok és Melegek Unióját (LSU). Ezzel a párton belül létező platform hivatalosan is a párt egyik szervévé válna. Az eset kapcsán a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak adott interjút Alexander Vogt, a szervezet szövetségi vezetője.

 

„Vogt úr, a CDU Strukturális és Statútumbizottsága szerdán úgy döntött, hogy a Leszbikusok és Melegek Unióját (LSU) »különleges szervezeteként« ismeri el. Tehát a csoport hivatalosan is a CDU része.

A fellegekben járok. Számomra kicsit olyan, mint 2017. június 30, amikor a Bundestag úgy döntött, hogy engedélyezi az azonos nemű párok házasságát. Az is olyan pillanat volt, amelyet nehéz volt elhinni. Tudom, hogy ez nem a végső döntés. Azt a pártkongresszus hozza meg decemberben. Viszont, mivel mindössze egy ellenszavazat volt, úgy látom, jók az esélyek.

Miért olyan fontos önnek ez a státusz?

Ez bizonyos jogokat jelent. Ide tartozik a javaslati jog a pártkonferencián, a bizottságokban való részvételhez fűződő jogok. Az LMBTIQ emberek kéréseit oda kell vinnünk, ahova azok tartoznak. Vagyis a párt szívébe. Közvetlenül és nem közvetetten. Most már mi is megtehetjük ezt.”

A teljes interjút itt olvashatja.

 

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog