Az EMSZ bemutatta esztelneki polgármesterjelöltjét

Megosztás
FaceBook  Twitter

Fotó: Iochom István

A koronavírus-járványt megelőzően mutatta be az Erdélyi Magyar Szövetség torjai és kézdivásárhelyi polgármesterjöltjét, tegnap pedig a kézdivásárhelyi Erdélyi Magyar Néppárt székházában Salamon Balázs, a pártszövetség esztelneki jelöltje mutatkozott be. A sajtótájékoztatón Bálint József, az EMNP megyei elnöke, a pártszövetség megyei koordináló testületének vezetője és két esztelneki önkormányzati képviselőjelölt, Csavar Attila és Babos László is jelen volt. Mindketten az RMDSZ-ből igazoltak át a pártszövetségbe.


Bálint József bevezetőként arról beszélt, hogy a pártszövetség Háromszéken az RMDSZ alternatívájaként próbál fellépni a közelgő helyhatósági választásokon és már eljött az ideje annak, hogy a választópolgárok megismerjék a pártszövetség jelöltjeit, akik szeptember 27-én versenybe fognak szállni. A két kisebb magyar párt azt tűzte ki maga elé, hogy biztosítsa a választás szabadságát, amit a pártszövetség is jó szívvel felvállal. Ezután átadta a szót Salamon Balázsnak, aki elmondta: 36 éves, 1984. szeptember 26-án született Kézdivásárhelyen, és csak az egyetemi évek alatt éltem tartósan távol Felső-Háromszéktől. 2002-ben érettségizett a Nagy Mózes Elméleti Líceumban, majd a Lucian Blaga nagyszebeni egyetem textilmérnöki karán szerzett diplomát, utána ugyanott projektmenedzsment szakon mesterizett. 2008-tól pályázatokkal, projektírással foglalkozik, 2014 óta projektfelelősként az Angustia Egyesületnél tevékenykedik. Két ciklusban közel hatmillió eurót pályáztattak le az egyesületen keresztül. Emellett saját földjein gazdálkodik. 2012-ben megnősült, felesége Háromszéki Réka. Azóta Esztelneken élnek, van két gyermekük, Zséda és Zselyke. 2011-ben pályázott a Nemzeti Vidékfejlesztési Alaphoz, megnyerve a pályázatot, amiből felépítette és feleségével együtt működteti a Réba Panziót és a rendezvénycsűrt.
Elmondása szerint polgármesterjelöltként szeretné felhasználni a projektírásban, saját cégalapításban és vállalkozásban szerzett tapasztalatait. Fontos számára a reális, elérhető célokért történő munka, a tisztesség, a nyíltság és őszinteség. Célja olyan önkormányzati kommunikáció kialakítása, amely nem kezeli le az egyszerű embereket, és valós tájokoztatást nyújt minden területen. Be szeretné vonni a közösséget a döntés-előkészítésbe és -végrehajtásba. Jelenleg legfontosabb célja a közösség vezetők iránti bizalmának a visszaszerzése, a lakosság panaszainak a meghallgatása és lehetőségek szerinti orvoslása, javaslataik elfogadása, a közösségépítés. Fontosnak tartja a lakosság tájékoztatását a lehetséges pályázatokról és a segítségnyújtást is a pályázatok megírásában. „Minden célt, amit eddig kitűztem magam elé, sikeresen végigvittem” – hangsúlyozta Esztelnek polgármesterjelöltje, aki azt is elárulta, hogy egy fiatal csapattal indul a helyhatósági választásokon, csapatának legidősebb tagja 50 éves. „Ez a fiatal csapat képes arra, hogy Esztelnekből egy virágzó községet varázsoljon” – mondotta Salamon Balázs. Választási programjukról nem sokat árult el, de azt kiemelte, hogy abban prioritásként kezelik a munkahelyteremtést és a vállalkozásfejlesztést. Tejcsarnok létrehozása, gyümölcsbegyűjtő és -feldolgozó létrehozása, a helyi termékek értékesítése, a háztáji gazdálkodás segítése szerepel többek között a programjukban. Végezetül Bálint József azt árulta el, hogy a pártszövetség következő polgármesterjelöltje, akit be fognak mutatni az Gelence jelöltje lesz.

Iochom István, Háromszék

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog