Szükségállapot

Az utóbbi szűk két hétben aggasztóan megszaporodtak a lopások, betörések és rablások Háromszéken. Március 20-án bankautomatát robbantottak fel és fosztottak ki Uzonban, és 21-én este szentivánlaborfalvi otthonukban raboltak ki egy tiszteletre méltó idős házaspárt, vadállati módon bántalmazván őket. Március 24–27. között egy hidvégi házat rámoltak ki, 27-én éjszaka egy sepsiszentgyörgyi üzletet, és 26-án szintén egy sepsiszentgyörgyi lakásba hatoltak be erőszakkal, bántalmazván, majd meglopván a tulajdonost. De a megyeszékhelyen az is előfordult, hogy 14 óra körül a város központjában tépték ki a táskát egy járókelő kezéből. És mindez csak a jéghegy csúcsa, mert olyan károsultakról is tudomásunk van, akik bosszútól tartva, nem mertek feljelentést tenni a velük történtekért.

Kézdivásárhely: a Nexxon abroncsforgalmazó cég segítőkészsége

 Támogatjuk a “GUMISOK ÜGYÉT” a médiában, a szociális hálózatokban és eljuttatjuk üzenetünket az egészségügyi dolgozókhoz azokban a településekben, ahol a Partnereink vannak.   apreciem.ro

Hálánkat szeretnénk kifejezni az egészségügyben dolgozók számára, akik most emberfeletti erőfeszítéseket tesznek értünk.

Románia: Fejlesszünk és segítsük ezzel kilábalni a mostani helyzetből, mondja Iohannis, de ha az magyar még szóra sem érdemes

Felhívást intézett Klaus Iohannis államfő a hazai vállalkozókhoz, hogy álljanak elő ötletekkel a koronavírus elleni küzdelemben használható anyagok, egészségügyi felszerelések gyártását illetően.

„Legyenek kezdeményezők, álljanak ötletekkel a kormány elé, mert érdekeltek vagyunk abban, hogy elsősorban romániai gyártású termékeket népszerűsítsünk ebben az időszakban. Ez egy nagyon jó lehetőség a romániai üzleti szféra számára. Szükség van ezekre az eszközökre” – fogalmazott az elnök a Cotroceni-palotában adott nyilatkozatában. Idézet az az Agerpressz hírügynökségtől. Remélhetőleg ez nem az elmúlt 24 órában fogant meg az elnök fejében, és esetleg mások is gondoltak erre.

Bukarest: A fizetések és nyugdíjak fedezésére hitelt venne fel a kormány

Románia feltétel nélküli hitelmegállapodásokat akar kötni a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) és az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bankkal (EBRD), hogy a koronavírus-járvány idején célirányzott intézkedéseket hozzon a gazdaság megsegítése érdekében - jelentette ki Florin Citu román pénzügyminiszter a Bloombergnek adott interjúban.

A járvány és EurópaLuxemburg, Olaszország, Spanyolország és Ausztria. Erre a négy országra lakosságarányosan több regisztrált eset jut, mint ami az uniós átlag. A regisztrált eseteken belüli halálozási arány az olaszoknál és spanyoloknál kiugróan magas, míg a gyógyultak aránya ugyancsak itt, valamint a belgáknál és a franciáknál átlag feletti uniós összehasonlításban. De tekintsük át országokra bontva is a koronavírus-helyzetet.

A koronavírus elhozta az emberiség első „okosjárványát” (A nagy testvér mindent lát)

A koronavírus okozta világjárvány alatt a világ kormányai egyre leplezetlenebbül alkalmazzák az okostechnológiában rejlő lehetőségeket a megbetegedések nyomon követése kapcsán. Amellett, hogy az ázsiai országokban tényként tekinthetünk erre, az EU-ban is megdőlni látszik az a tabu, amely mindeddig az egyén adatainak csaknem abszolút védelmét övezte. 

A koronavírus-járvány az átlagember számára is átélhetővé teszi azt a dilemmát, amely mindeddig jellemzően a jogelméleti szakembereket foglalkoztatta, nevezetesen, hogy

válsághelyzetben mi élvez előnyt a másikkal szemben: az egyén, vagy a közösség?

Románia: Járvány és diktatúra

Úgy látszik a mioritikus vidéken a járvány és a pánik ellen diktatúrával is lehet harcolni, avagy annyira fegyelmezetlenek az emberek, hogy csak harckocsikkal lehet rákényszeríteni őket, hogy otthon üljenek.  Ennél többről van szó: a kormány döntése egyszerű inkompetenciára vall, vagy esetleg nagyon is komoly üzenetet hordoz? - véli Diana Hatneanu emberi jogi ügyvéd.

Összefogás a háromszéki kórházakért


Nyáguly Sándor (középen)

Intézmények, cégek, civil szervezetek és természetes személyek fogtak össze a Kovászna megyei kórházak támogatása érdekében, anyagi vagy tárgyi segítség nyújtásával, hogy a koronavírus-járvány idején a lehető legszakszerűbb betegellátást tudják nyújtani.

 Szükségállapot lépett érvénybe a megye egészségügyi intézményeiben, különösen kórházakban, ahol naponta több száz beteget vizsgálnak, a források pedig végesek, éppen ezért szükség van a jószándékú együttműködésre.

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog