Tánczos Barna szerint a Nyugati Szövetség mintájára létrejöhet a „Székelyföldi Szövetség” is (Jó ez nekünk, vagy sem?)

Nyugati Szövetség mintájára több hasonló szövetség is létrejöhet 2021 után az országban, és ilyen szövetség lehet a „Székelyföldi Szövetség” is, nyilatkozta Tánczos Barna RMDSZ-es szenátor a Digi24 egyik hétfő esti műsorában.

Tánczost a műsorvezetők a kormány által létrehozott új 10 milliárd eurós költségvetéssel működő beruházási alapról is kérdezték, amely eltér az önkormányzatok által eddig megszokott, fejlesztésekre lehívható összegeket nyújtó Helyi Fejlesztések Országos Programjától (PNDL). A szenátor elmondta, hogy még nagyon sok ismeretlen tényező van a kormány által bejelentett új alappal kapcsolatban, vélhetően változások fognak következni a kisebb települések számára lehívható források tekintetében. Ami a nagyobb városokat illeti, a szenátor szerint az elkövetkező időszakban újabb szövetségek jöhetnek létre, hiszen Corina Creţu európai biztos elmondása szerint 2021-től a megyeközpontok Bukarest helyett közvetlenül Brüsszelhez fordulhatnak majd az EU-s források lehívásáért. Tánczos szerint erre a lehetőségre válaszként jött létre a Nyugati Szövetség is, és feltehetően létre fog jönni "a keleti, és miért ne, a Székelyföldi Szövetség is. Sok szövetséget fogunk létrehozni" - mondta Tánczos.

digi24.ro/Transindex.ro 

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog