A finnek szívesen átvennék Romániától az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét

Juha Sipilä finn miniszterelnök azt nyilatkozta, hogy országa hajlandó átvenni az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét Romániától, amennyiben az nem áll készen rá. Sipilä ezzel Klaus Johannis hétfői kijelentésére reagált, aki azt állította, hogy szerinte az ország kormánya még nem áll készen a tisztség betöltésére, írja a Mediafax.

Mint ismeretes 2019 január elsejétől egy fél éven át Romániának kell ellátnia az említett tisztséget. A finn miniszterelnök jelezte, hogy országa készen állna az elnökségre, ugyanakkor azt is leszögezte, hogy Bukarest hivatalosan eddig nem jelezte ebbéli szándékát. Ahogyan arról a keddi nap folyamán mi is részletesen beszámoltunk az Európai Parlament (EP) megszavazta a romániai jogállamiságról szóló határozatot Strasbourgban, amelyben a képviselők „mélységes aggodalmuknak” adnak hangot az igazságügyi törvények módosításával kapcsolatban.

Mediafax - a Transindex

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog