Brüsszelben kitalált politikát erőltetnének Európára

Kovács Zoltán kormányszóvivő szerint az a jövő évi európai parlamenti (EP-) választás tétje, hogy meg lehet-e állítani azokat az elképzeléseket, amelyek a tagállamok szuverenitását csorbítanák és "Brüsszelben kitalált politikát" erőltetnének Európára.

 

Kovács Zoltánt arról kérdezték, hogy Dimitrisz Avramopulosz, az Európai Bizottság migrációs és uniós belügyekért felelős tagjának az ENSZ-közgyűlésen arról beszélt, a legális migrációt elő kell segíteni, szervezett betelepítéseket kell végrehajtani. Úgy fogalmazott: amellett, hogy megdöbbentő ez a kijelentés, „senki nem jogosította fel” a biztost arra, hogy az EU nevében beszéljen, hiszen mások mellett Magyarország és a közép-európai államok vagy Olaszország álláspontját nyilvánvalóan nem tükrözte az, amit elmondott.

Szerinte ha valakinek eddig kétsége volt afelől, hogy létezik-e migrációs terv, kötelező betelepítési és szétosztási mechanizmus, vagy hogy mi a szándék az EU határ- és partvédelmi szervezete (Frontex) megerősítése mögött, akkor most egyértelművé vált a helyzet. A cél a tagállami szuverenitás csorbítása, annak a jognak a korlátozása, hogy egy ország maga dönthesse el, kiket enged be a területére – vélekedett Kovács Zoltán. Az EP-választásra kitérve azt mondta: annak központi témája lesz a migrációhoz fűződő viszony, amely az EU minden országában megjelenik.

Vagy azért – folytatta, mert „közvetlen fenyegetést” jelent és az elmúlt három évben próbára tette az adott államot, mint Magyarországot és a visegrádi négyeket, vagy azért, mert a jelenség következményeivel szembesülnek, mint – mások mellett – Németország, a németalföldi és a skandináv államok. A kormányszóvivő megjegyezte, a Migration Aid nevű nem kormányzati szervezet (NGO) párttá alakulása „élő példája annak”, hogy mit tesznek azok a szervezetek, amelyek emberbarátnak, emberi jogvédőnek állítják be magukat: politizálnak.

Kovács Zoltán azzal kapcsolatban, hogy október 15-én lép hatályba a közterületen életvételszerű lakhatást jogellenessé nyilvánító rendelkezés, azt mondta, nem akarnak kriminalizálni senkit, a kormány célja „segíteni azoknak, akik önhibájukból, önhibájukon kívül méltatlan körülmények közé kerültek”, egyúttal eleget tenni a többség elvárásának, rendet, tisztaságot tartani azokon a közterületeken, amelyeket nem azért hoztak létre, hogy ott emberek életvitelszerűen lakjanak.

hirado.hu - MTI

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog