Tüntetés: álljunk ki Beke István Attila és Szőcs Zoltán igazsága mellett

A székely terroristák ügye: szombaton mindenkit, aki úgy érzi, hogy ki kell állni Beke István Attila és Szőcs Zoltán mellett, délután 6 és 22 óra között várják Kézdivásárhely főterén az engedélyezett tüntetésre.

 

Kulcsár Terza József, háromszéki parlamenti képviselő és Bedő Zoltán újságíró kíséretében Kézdivásárhelyen a Gyűjtemények Házába hívták a civil szervezetek és pártok képviselőit , hogy egyeztessenek az újólag napirendre került székely terroristák ügyében és taglalják közös cselekvés lehetőségeit. Amint már hírül adtuk koholt vádak alapján öt – öt év letöltetendő börtönbüntetésre ítélték el Beke István Attilát és Szőcs Zoltánt.

Szerdán még az indoklás megjelenése előtt a hatóságok által terroristának kikiáltott két ifjút a feketehalmi (Codlea) börtönbe szállították. Beke Csilla elmondása szerint férjét a helyi hatóság emberei civilizált körülmények közt tartóztatták le, de azt már nem tudja civilizált viselkedésnek nevezni, hogy egészen csütörtök estig még hivatalosan nem értesítették a családot, hogy megérkezett a férje a börtönbe, pedig tudta szerint ez kötelességük lenne. Hozzátette, hogy óvással fognak élni a legfelső semmisítő bíróságnál, de semmi jót nem várnak ettől, ezért az indoklás megjelenése után a strasbourgi bírósághoz fordulnak, jogorvoslatért.

Az egyeztetésen a Magyar Polgári Párt, az Erdélyi Magyar Néppárt, az Erdélyi Magyar Ifjak, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és a Székely Nemzeti Tanács helyi és megyei vezetői képviselték. A Romániai Magyar Demokrata Szövetségtől Fejér László Ödön volt jelen többször is hangsúlyozta, hogy tolmácsolja a szervezet vezetősége felé az elhangzottakat.

Kulcsár képviselő véleménye szerint: gyalázat, amit velünk elművelnek. Ez már nem csak egyének, hanem az egész nemzeti közösségünk ellen irányuló támadás, és ha mellé vesszük az elmúlt napok és időszak eseményeit is ez már egy tudatos magyarellenes sorozat (itt Románia: Egy nap a magyarelleneség történetéből...), amit nem lehet tétlenül nézni. Minden eddiginél nagyobb szükség van az összefogásra és a közös fellépésre.

Bedő Zoltán kihangsúlyozta, hogy ez a legsötétebb kommunizmusnak a módszerét felhasználva akarják megfélemlíteni az erdélyi magyarságot ezért kell összefogni és egyként közösen fellépni a terror ellen, mellyel nemzetünk létét veszélyeztetik.

Szőcs Csongor, Zoltán testvére elmondta: az elítéltek baráti köre szombaton 18 és 22 óra közötti időszakra kért engedélyt tüntetés rendezésére Kézdivásárhely főterére. Továbbá kifejtette, hogy a magyarországi magyar érzelmű pártok és szervezetek értesültek a helyzetről és felajánlották a segítségüket.

A közös cselekvés kapcsán több javaslat elhangzott. Többen is kihangsúlyozták, hogy itt Kézdivásárhelyen Erdély szintű tüntetést kel meghirdetni. Sorbán Attila Örs az Erdélyi Magyar Ifjak elnökének javaslatát tartotta mindenki a legkézenfekvőbbnek, vagyis: szombaton szervezni egy tüntetést, amelyen elfogadnak egy nyilatkozatot és egyben jövőhét csütörtökére meghirdetni egy nagy szabású tüntetést, amelyre az összes párt és civil szervezetet mozgósítják és meghívják a vezetőiket, hogy foglaljanak állást a kialakult helyzet kapcsán.

Bálint József a háromszéki néppárt elnöke jelezte, hogy abban az esetben ha csütörtökön lesz tüntetés azon Tőkés László is részt vesz.

Tóth

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog