Európa választott! Hol köt ki a FIDESZ?

Fotó: AFP/Index.hu

Szokatlanul magas részvétel mellett zajlottak le az Európai Parlamenti (EP) választások: a választásra jogosultak több mint fele járult az urnákhoz egy olyan szavazáson, amely sok szempontból átrendezheti a megszokott erőviszonyokat a 751 tagú testületben.

Valóban a migráció és a klímaváltozás volt a meghatározó téma, de mégsem törtek előre látványosan a migráció elutasítását kampányuk középpontjába állító pártok. A liberálisok és a zöldek sokkal inkább erősödtek, míg a két legnagyobb frakció, a Néppárt és a szocialisták pártcsaládja egyaránt gyengült.

Anyaország: Felcsavarta a hangerőt a marxista szélsőbal

Ilyen mikor jön a csürhe

Ilyen hangerővel komcsi jelszavakat skandáló anarchista, szélbalos aktivizmust itthon még nem láttunk.

„Geci, hogy védik a kibebaszott jászolt, bazmeg! Kereszténydemokrácia, a faszomat, azt. Basszátok meg Jézust, faszfejek!” – „fogalmazott” az egyik Kossuth téri tiltakozó.

Tánczos Barna szerint a Nyugati Szövetség mintájára létrejöhet a „Székelyföldi Szövetség” is (Jó ez nekünk, vagy sem?)

Nyugati Szövetség mintájára több hasonló szövetség is létrejöhet 2021 után az országban, és ilyen szövetség lehet a „Székelyföldi Szövetség” is, nyilatkozta Tánczos Barna RMDSZ-es szenátor a Digi24 egyik hétfő esti műsorában.

"Agyő Bukarest"! Akarja, nem akarja a regát Erdély fejlődése felgyorsul

Fotó: news.ro

A régió fejlődését kívánja elősegíteni az Arad, Temesvár, Nagyvárad és Kolozsvár által létrehozott szövetség, amihez már más városok is jelezték csatlakozási szándékukat. A Nyugat Szövetsége hangsúlyozza, hogy nem szeparatisták.

Az EP szakbizottsága megszavazta a humanitárius vízum bevezetését kezdeményező jelentést

Az Európai Parlament (EP) belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi szakbizottsága (LIBE) hétfőn  megszavazta a migránsok legális uniós beutazási kereteit rögzítő, humanitárius vízum bevezetését kezdeményező jelentést, ezt követően az EP plenárisa még december közepe előtt, Strasbourgban megszavazhatja a javaslatot.

A román kormányfő nem hazudtolja meg magát

Dancila: a Gyulafehérvári Nyilatkozat garantálta a nemzeti kisebbségek alapvető jogait, amit azóta sem tartanak be.A romániai nemzeti kisebbségek alapvető jogait az 1918-as Gyulafehérvári Nyilatkozat garantálta - jelentette ki Viorica Dancila román miniszterelnök szerdán Bukarestben, a román parlament díszülésén, amelyet a "Nagy Egyesülés" (Erdély és a Román Királyság egyesülését kikiáltó 1918-as gyulafehérvári román nemzetgyűlés) centenáriuma alkalmából tartottak.

A gyulafehérvári határozat, ahogyan a korabeli sajtó írta

Unió: Románia, mint jó fiú tárt karokkal várja a migránsokat


fotó: Getty Images

Azok után, hogy egyre több európai állam ellenzi az ENSZ migrációs paktumát Klaus Iohannis román államfő jóváhagyta a bukaresti kormány javaslatát, hogy Románia csatlakozzék az ENSZ globális migrációs csomagjához, amelyet december 10-11-én Marokkóban fogadnak el - közölte szerdán a román elnöki hivatal. Bővebben az ENSZ globális migrációs csomagról

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog