Kézdivásárhely: Nőtt az elhalálozások száma

 
A kézdivásárhelyi polgármesteri hivatal anyakönyvi irodájában az elmúlt esztendőben 467 újszülöttet, 291 elhalálozást és 93 házasságkötést vettek nyilvántartásba – tudtuk meg Kovács Mária irodavezetőtől, aki arról is tájékoztatott, hogy az előző évhez viszonyítva tavaly látványosan nőtt az elhalálozások száma.
Elmondása szerint több mint harminc éve, amióta ő az irodavezető, ennyien, mint tavaly, még egyetlen esztendőben sem hunytak el. Tavalyelőtt 472-en születtek, 273-an hunytak el és 97 pár mondta ki a boldogító igent. A házasságkötések  száma az utóbbi években száz körüli volt, a válásokról az anyakönyvi hivatalnak nincs pontos kimutatása. Mint minden esztendőben, a születések száma azért ilyen magas, mert a Felső-Háromszéken született babákat mind a kézdivásárhelyi városházán veszik nyilvántartásba. Az anyakönyvvezető szerint az újszülöttek fele  helybeli, és körülbelül ugyanennyien környékbeliek, illetve sepsiszentgyörgyiek.
 
Fotó és szöveg: Iochom István
 
Forrás: Háromszék

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog