Díjazott kézdivásárhelyi asszonyok

A Kézdivásárhelyi Nők Egyesülete immár ötödik alkalommal nevezett be az általuk készített kézműves termékekkel a Magyar Kézművességért Alapítvány által megrendezett kiállításra.

 

Decemberben Barsi Hajna népművész biztatására a 25. Betlehemi Jászol kiállításra küldtek két székely ruhába öltöztetett babát és egy párnát, amely a Szent Családot örökíti meg Jézus születésekor. Mindhárom alkotás bekerült a kiállítás anyagába és díjazta is a szakmai zsűri. A Szent Családot ábrázoló párna fotója a Betlehemi Képeskönyv 2018-as kiállításalbumának borítólapjára került. A párnát Sylveszter Ibolya készítette az egyesület asszonyainak (Bekk Éva, Biszak Enikő, Rákosi Judit, Vargyasi Lia, Fülöp Magdolna, Jakabos Aranka és Simon Emese Tünde) segítségével, akik a babák ruhájának varrásánál is közreműködtek.

Iochom István

Háromszék

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog