Új székházba költözik a magánerdészet

Kézdivásárhelyen a Vágóhíd utcában a Kézdialmási Magánerdészethez tartozó közbirtokosság képviselői és meghívottak jelenlétében avatták fel a magánerdészet új székhelyét. A székházavatás szalagvágás nélkül, de egyházi áldással zajlott, Rancz Sándor, a Kézdialmási Magánerdészetet működtető Veresvíz Egyesület elnökének köszöntőbeszéde után Kopácsi Ferenc kézdialmási római katolikus plébános megszentelte az új székházat.


A szerző felvétele


Rancz Sándor az elmúlt tizennyolc esztendő legfontosabb mozzanatait, eseményeit foglalta dióhéjban össze. Elmondta: 2000. október 20-án az éppen megalakult közbirtokosságok és helyi tanácsok képviselői tartottak gyűlést a kézdialmási művelődési otthonban. Ott hangzott el a magánerdészet megalakításának ötlete, majd létrejött a Veresvíz Egyesület. A 2001. január 10-én bejegyeztetett szervezet Háromszék első magánerdészete lett, 2003. február 15-én kapták meg a működési engedélyt. A kezdeti 6200 hektáros területet 22 ezer hektárra növelték, ekkora területet ügyelnek fel jelenleg Háromszéken, Hargita és Bákó megyében. Rancz Sándor azt is elmondta, hogy a mostani lesz a negyedik székhelyük. Az első Kézdialmáson, a következő kettő Kézdivásárhelyen volt, az egykori fás vállalatnál, illetve a városházán. A telket, amelyre az új székházat felépítették, három évvel ezelőtt vásárolták. A magánerdészet jelenleg 35 alkalmazottal dolgozik. Az új székház földszintjén külön helyiségben működik a termelési és könyvelési osztály, itt egy nagyobb gyűlésterem is van, az emeleten három iroda és két vendégszoba kapott helyet. Az új székház a közbirtokosságok anyagi hozzájárulásával épült fel.

Iochom István

Háromszék

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog