„Igazságot Beke Istvánnak! Igazságot Szőcs Zoltánnak!”

Ezek a feliratokat lehetett olvasni a kézdivásárhelyi tüntetésen – ezt követelték szombat este a Kézdivásárhely főterén.

Összegyűltek 200, 300 vagy még ennyien se? Ez most már mellékes, de az egyáltalán nem mellékes, hogy csupán ennyi kézdivásárhelyi polgár hajlandó kiállni két társáért, akiket a hatalom meghurcol alaptalan vádakkal.

 

Mi lett ebből a városból, langyos állóvíz, lélek nélküli passzív emberekkel tele.Úgy látszik mára sok ember egyik legfőbb gondja a fogyókúra, az alakformálás és értéktelen, csillogó kacatok gyűjtése, a sport közvetítések és a szappanoperák bámulása, a szórakozások hajhászása.

Pedig észre kellene venni, hogy ez már nem csak a két ifjúról szól, hanem mindannyiunkról. Akármikor elvihetik hasonlóan bármelyikünket, ha szemet szúrunk a hatalmasságoknak, vagy igen hangosan kiáltunk igazságért.

Ameddig hallgattam beszédeket, néztem a megjelenteket. A tömegben fellelhető volt az RMDSZ megyei vezetőségi tagja, szenátor, SZNT a pártok MPP, SZNT, EMNP, pártok és civil szervezetek vezetői. Kerestem Kézdivásárhely város vezetőségéből valakit de nem leltem fel egy ismerős arcot sem. Elgondolkodtam, vajon miért csupán egy városi tanácstag jelent meg, nem érdekli elöljáróinkat a két honfitársunk sorsa. Sajnos nem jutott eszembe ész érv…

Visszatérve a beszédekre, nem idézem a szónokokat inkább tekintsék meg a tüntetésen készült rövid videót.

Tóth

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog