Kézdivásárhely: most már kívülről-belülről megújult a könyvtár

A legutóbbi tanácsülést a város elöljárói a Báró Wesselényi Miklós Városi Könyvtárban tartották Vántsa Judit könyvtárvezető kezdeményezésére.

 

A hatvanhatezer kötetnek helyet adó épület már nem felelt meg a követelményeknek, nagyon zsúfolt volt, sem tűzvédelmi, sem szakmai szempontból nem felelt meg a követelményeknek. Bokor Tibor elmondása szerint az utóbbi öt esztendő alatt több mint négyszázezer lejt fordítottak saját költségvetésükből az épület tatarozására. Vántsa Judit elmondta a polgármesteri hivatal támogatásával sikerült a pincétől a tetőig felújítani, átalakítani az épületet. A felújítás több szakaszből állt, 2012-ben a pince egyik felében rendezvények szervezésére alkalmas helyiséget alakítottak ki, a pince másik részét a városháza munkatársai bepolcozták, és ott raktár kapott helyet. A tavalyi év folyamán kívülről tatarozták. Az idén átrendezték a termeket, olvasóterem más arculatot kapott, és gyermek-könyvrészleget alakítottak ki.

Szék-helyek

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog