Az Év tanára: Deák Magdolna (Kézdivásárhely)


Fotó: frissmedia.hu

Az Év tanára 2018 címet idén két anyaországi és két külhoni magyar pedagógus kapta meg. A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. és a kozepsuli.hu szakmai együttműködésének köszönhető, hogy külhoni magyar tanárok is szerepeltek a jelöltek és a díjazottak között. Az egyik díjazott Deák Magdolna, a kézdivárhelyi Bod Péter Tanítóképző magyar nyelvet és irodalmat, pedagógiai kommunikációt, valamint módszertant oktató tanára.


A másik három díjazott Angyal Adrienn, a hédervári Timaffy László Tagiskola fizikát és matematikát oktató tanára, Kende Sára, a budapesti Pais Dezső Általános Iskola magyar nyelvet és irodalmat oktató pedagógusa és Kiss Beáta, a lévai Czeglédi Péter Református Gimnázium magyar nyelvet és irodalmat, valamint művészettörténetet oktató igazgatónője.
Az eseményről kiadott sajtóanyag szerint a jelölt személyére pedagógusszervezetek és diákközösségek egyaránt tehettek javaslatot, ők ajánlották a Középsuli.hu portál figyelmébe legkedvesebb tanáraikat. Indoklást is csatoltak hozzá, megírták, hogy jelöltjük miért érdemes a díjra. A jelöltek közül egyetemi oktatókból álló szakmai zsűri választotta ki azokat, akikre szavazni lehetett a közösségi médiában. A díjat és az azzal járó jutalmat szombaton Budapesten a Magyarság Házában vehették át a díjazottak Szilágyi Pétertől, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős ügyvezető helyettes államtitkárától.

„Ha nincsenek lelkes pedagógusok, nincs magyar jövő” – jelentette ki a díjátadó rendezvényen a helyettes államtitkár.

Deák Magdolna pedagógusként egyik legnagyobb sikerének azt tekinti, hogy a pályán töltött húsz éve alatt képes volt a folyamatos szakmai, emberi fejlődésre, megújulásra. A diákok körében rendkívül népszerű tanárnő évek óta szervezője az Erdélyi Kossuth Szónokversenynek, szívügye a tehetséggondozás és a magyarság megőrzése.

Iochom István

 

Háromszék

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog