Sikeres projekten túl

Tegnap a kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület (ZNE) a ma (csütörtökön) véget érő Don’t trash our future: RRR projekt kapcsán tartott sajtótájékoztatót.

 

Az Erasmus plusz program résztámogatásával megvalósult projekt keretében tavaly tavasszal három EVS-önkéntes érkezett a céhes városbeli civil szervezethez: a törökországi Ayse Büșra Yilmaz Isztambulból, az örményországi Jerevánban élő Haykuhi Harutyunyan és a spanyolországi Isabel Maria Fernandez. A sajtótájékoztatón Ayse nem volt jelen, hiszen kilenc hónap után hazatért Törökországba, ahol légi utaskísérőként dolgozik.

Ráduly Attila, az egyesület elnöke sikeresnek könyvelte el az egy éve zajló projektet, kiemelve a Zöld Nap Iskolát, melynek keretében több településen tartottak rendszeresen ingyenes kézműves, kulturális, illetve sporttevékenységeket a gyerekek számára. Haykuhi és Isa a nyelvi akadályok ellenére kitűnően érezték magukat, az örmény és spanyol nemzeti estek, a spanyol klub, a pingpong-leckék, a csapatépítő tevékenységek és a Nemere útján szervezett biciklitúrák során új barátokra tettek szert, ahogy ezt Biró Kinga, Haykuhi mentora is megerősítette.

Daczó Hodor Barna

 

hirmondo.ro

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog