Kézdívásárhelyen korisuli indult

Az elkészülésében sokat vajúdott műjégpálya Kézdivásárhelyen teljes fényével és korszerűségével tudja fogadni azokat, akik a jégen csúszkálást kedvelik persze korcsolyán. A jégkorong mellett most már a Korisuli oktatási programként is jelen van. A műkorcsolya oktatás hetek óta beindult, január 23-án pedig az általános iskolás gyermekek is elkezdhették elsajátítani a szakszerű korcsolyázást, mely szakemberek segítségével zajlik és benne van a tantervben, tehát a gyerekek az iskolai program keretében vesznek részt benne.

 

Az elindult programról Bokor Tibor polgármester, Beján András iskolaigazgató, Máthé Zsolt, a HC Bikák jégkorong csapat elnöke, valamint Petra Kolarevic edző számolt be. Szerintük a program elsősorban a gyerekek mozgás iránti vágyát és sport iránti szeretetét hivatott erősíteni, ugyanakkor fontos szempont az utánpótlás-nevelés is. „Ezek a gyerekek megtanulnak az előírások szerint korcsolyázni, ami nagyon fontos a továbbiakra nézve is, hiszen a megszerzett tudással bármit tudnak majd kezdeni: műkorcsolyázni, hokizni, balettkorcsolyázni, amit szívük kíván” – mondta Petra Kolarevic, aki két évig Belgrádban a szerb nemzeti korcsolyaválogatott segédedzője volt, országos balettkorcsolya bajnok hazájában.
Bokor Tibor, Kézdivásárhely polgármestere elmondta: „Leosztott program szerint, négy edző folyamatosan fog foglalkozni a gyerekekkel. Ha a projekt jól halad, több mint 800 gyereket sikerül megtanítani szakszerűen korcsolyázni”

Máthé Zsolt, a HC Bikák jégkorong csapat elnöke kiemelte: mivel a műjégpálya jól felszerelt, lehetőség nyílik külön öltözőket biztosítani a gyermekeknek, így ha két csoport érkezik is könnyedén tudják kezelni a helyzetet. Petra Kolarevic munkáját még három edző segíti: a fiatal, tehetséges hokisták, Fetés Róbert, Fetés Norbert és Tóth Botond is bekapcsolódik az oktatásba, akik egyébként a Hokisuli programból is kiveszik részüket. „Nagyon fontos, hogy helybéli emberekkel, saját sportolóinkkal tudtuk tető alá hozni ezt a tevékenységet. Jól beindult, a tanítók, szülök mellénk álltak, ami a sikerességhez elengedhetetlen” – tette hozzá. Máthé azt is kiemelte, hogy arra fognak törekedni, hogy az összes gyereknek megfelelő felszerelése legyen a jégsporthoz.

Bejan András a Nagy Mózes iskola igazgatója a többi oktató intézet képviseletében kiemelte: mikor az ötlet felmerült az intézmény vezetők szó nélkül a Korisuli program mellé álltak és a szülőket is tájékoztatták a lehetőségről.

Tóth

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog