Umberto Eco  a közösségi hálózatokról: „Ez az ostobák inváziója. A tévé a falu hülyéjét tolta előtérbe, akivel szemben a néző magasabb rendűnek képzelte magát. Az internetben az a drámai, hogy az igazság birtokosaként tolta előtérbe a falu hülyéjét” 

Megvan a pénz a minorita rendház felújítására

Kapcsolódó cikkek: Porlad épített örökségünk és vele a múltunk is: Minorita kolostor                                         Kézdivásárhely Kanta

         Kézdivásárhely: a kantai műemlékegyüttes

Végre reális esély mutatkozik arra, hogy megújuljon a romos állapotban levő barokk stílusú kantai minorita rendház. Az ehhez szükséges támogatást a Bethlen Gábor Alap biztosítja a Dévai Szent Ferenc Alapítványnak.


Az épület udvar felőli része. A szerző felvétele

Kézdivásárhely: az aradi vértanúkra emlékeztek

Kézdivásárhelyen a hagyományokhoz híven a kantai Nagy Mózes Elméleti Líceum udvarán a Vetró András által készített domborművek előtt az 1849. október 6-án Aradon kivégzett tizenhárom vértanú és a Pesten ugyanezen a napon kivégzett gróf Batthyány Lajos egykori miniszterelnök emléke előtt tisztelegtek.

Kézdivásárhely: ne korlátozzák létterünket az autók

Egy közösség emberekből áll azok építették a várost maguknak a főterünket is őseink maguknak és nekünk építették, nem az autóknak. Nem elfogadható, hogy naponta többször egy ilyen kis városban forgalmi dugó alakuljon ki, az úttesten átkelni a gyalogosnak a sok autó miatt csúcsforgalomban embert megpróbáló mutatvány.

Kézdivásárhely: Tiltatkozik a kantai tantestület és a szülői közösség

A magyar elemisták románoktatását módosító kormányrendelet ellen tiltakozik a kézdivásárhelyi Nagy Mózes Elméleti Líceum tanári közössége és az iskola tanulóinak szülői közössége. Csütörtökön petíciót fogalmaztak meg, amelyben kiemelték: az elemi oktatást és az ott tanítók munkáját érintő határozatokat a romániai magyar oktatás elsorvasztását célzó próbálkozásnak vélik. A tiltakozó beadvány aláírói felkérik a megyei tanfelügyelőséget, a megyében oktató tanárkollégákat és a Háromszéken tanuló diákok szülői közösségeit, hogy tiltakozásukat aláírásukkal támogassák.

„Büszke vagyok erre a városra, büszke vagyok erre a tájra” (Pro Urbe díj Kézdivásárhelyen)

Dr. Szőcs Géza (b), Bokor Tibor

A kézdivásárhelyi Vigadó dísztermében Augusztus 30-án húsz év kihagyással adományoztak Kézdivásárhely város második legrangosabb kitüntetését, a Pro Urbe díjjat dr. Szőcs Géza nyugalmazott pedagógusnak a Tegyünk Kézdiszékért egyesület javaslatára. Ezzel a kitüntetéssel adózott a város vezetése emberi nagyságának és a városért kifejtett sokoldalú munkásságának.

Szent István-búcsú a Perkőn

Fotó: Iochom István

Tegnap ismét megszólalt a perkői kápolna kis harangja, búcsúra szólítva Szentföld falvainak hívő katolikus népét. Előző nap a hagyományokhoz híven Kiskászon ifjúsága díszítette fel a Szent István-kápolnát és környékét. Perkői szentbeszédében Bátor Péter Botond pálos rendi szerzetes úgy vélekedett, hogy a kősziklára épült ház az, amelyik megmarad, sziklaalapja a fontos, nem az, hogy milyen ajtója van, milyen az ablaka, a fala, a teteje.

„Igazságot Beke Istvánnak! Igazságot Szőcs Zoltánnak!”

Ezek a feliratokat lehetett olvasni a kézdivásárhelyi tüntetésen – ezt követelték szombat este a Kézdivásárhely főterén.

Összegyűltek 200, 300 vagy még ennyien se? Ez most már mellékes, de az egyáltalán nem mellékes, hogy csupán ennyi kézdivásárhelyi polgár hajlandó kiállni két társáért, akiket a hatalom meghurcol alaptalan vádakkal.

Alkategóriák

Alkategóriák

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog