Ne dőljünk be az uszításnak!

Amint az várható volt, az úzvölgyi magyar haditemetőt és ezzel a nemzet egészét meggyalázó sötét erők nem elégedtek meg a 2019. június 6-án végrehajtott aljas tetteikkel – azóta is két marokkal szórják a gyűlölet magvait. Életterünkbe, múltunkba és jelenünkbe egyaránt belegázolván provokálnak minket, és rágalmaikkal ellenünk uszítanak. Egyetlen céljuk pedig a feszültség fokozása és egy magyar-román összecsapás kirobbantása, hogy ebből politikai tőkét kovácsolhassanak.


Romániában ugyanis egyelőre nem a becsületes, szorgalmas, művelt, széles látókörű, jövőt kovácsoló elképzelésekkel rendelkező polgárok érvényesülnek, hanem az üres szívű és szennyes lelkű, csak a félrevezetéshez és diverziókeltéshez értő tucatemberek. A senkik, akik mindezzel elsősorban a saját nemzetüknek tesznek rosszat, hiszen hazugságaikkal ellenségeskedést szítanak egy olyan történelmi pillanatban, amikor az összefogás Európa létkérdésévé vált. A háttérből pedig a kommunistából demokratává vedlett titkosszolgálatok irányítják őket.

Éppen ezért nem szabad bedőlni az Úzvölgyében október 25-én ismét esedékes magyarellenes megnyilvánulásnak! Akkor nekünk ott nincs semmi keresnivalónk! Mert azokkal, akik a saját hőseikről való méltóságteljes megemlékezés helyett olcsó színjáték szereplőivé válnak, nem lehet sem osztani, sem szorozni valónk. Mi ugyanis megbecsüljük, valamint ápoljuk a halottaink emlékét, és kegyelettel viszonyulunk más nemzetek elhunytjaihoz is. Nem törünk be a temetőikbe, nem dobáljuk ki a keresztjeiket, és nem járunk győzelmi táncot a sírhantjaikon.

Az úzvölgyi sírkertben az idén megesett sorozatos kegyeletsértések miatt elvégzett kutatások során bebizonyosodott, hogy ott a román hadsereg egyetlen tagja sem nyugszik. Ennek ellenére ők mégis oda készülnek megemlékezni róluk. Hadd menjenek hát, gyűlölettől eltorzult arccal, és méltóságteljes főhajtás helyett hőbörögjenek. Hadd koszorúzzák meg az ott soha el nem hantolt 150 román katona képzeletbeli sírját, és gyújtsanak gyertyát a nem létező földi maradványaik fölött. Miközben a valós haditemetők tetemes részét országszerte benőtte a gaz, és senki sem tiszteleg a bennük porladó hősök csontjai fölött.

Bedő Zoltán

 

Székely Hírmondó

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog