Titokban Emil Palade lett a MOGYE-ból


Fotó: zi-de-zi.ro

Titokban felvette Emil Palade Nobel-díjas román származású amerikai tudós nevét a Marosvásárhelyi Orvosi, Gyógyszerészeti, Tudomány- és Technológiai Egyetem – számolt be az Erdély TV csütörtökön. Ezt Leonard Azamfirei rektor jelentette be az intézetben zajló nemzetközi tudományos konferencia szerdai megnyitóján, amikor már három napja hivatalosan az Emil Palade nevet viselte egyetem.

Talán nem véletlen, hogy titokban tartották a névfelvételt, hisz az eset aggályos, mert a törvény szerint multikulturális tanintézet rendszeresen figyelmen kívül hagyja a magyar vonal oktatóinak álláspontját. Noha a törvény kötelezné erre, az egyetem – miközben az ősszel angol kart létesített – több éve nem hajlandó létrehozni a magyar kart, most pedig figyelmen kívül hagyta a magyar oktatók véleményét, akik azt szerették volna, hogy a multikulturalizmus jegyében, és a kolozsvári Babeș-Bolyai mintájára, kettős, román–magyar nevet válasszanak az egyetemnek.  - ETV/ Maszol.

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog