„Ezzel le lehet fejezni egy közösséget”: Korond polgármesterének brutális bírságot kell fizetnie

Óriási összegre, közel 100 ezer euróra bírságolták jogerősen Korond polgármesterét, Katona Mihályt a „Községháza” felirat eltávolítását előíró bírósági határozat végrehajtásának megtagadása miatt. Dan Tanasa a szolgálatos feljelentő még 2016-ban perelte be a polgármestert.  „Ezzel le lehet fejezni egy közösséget” – nyilatkozta az ügyről Bíró Barna Botond, az udvarhelyszéki RMDSZ elnöke. 

Elutasította a román legfelsőbb bíróság a terrorváddal bebörtönzött székelyek felülvizsgálati kérését

Elutasította a terrorizmus vádjával öt-öt év szabadságvesztésre ítélt székelyföldi férfiak rendkívüli felülvizsgálati kérését kedden a román legfelsőbb bíróság. 

Beke Istvánt és Szőcs Zoltánt 2018 júliusában öt-öt év börtönbüntetésre ítélte terrorizmusért a román legfelsőbb bíróság, mert lehallgatott beszélgetéseikből és a Beke István lakásán talált petárdákból a román hatóságok arra következtettek, hogy házi készítésű pokolgépet akartak robbantani Kézdivásárhely főterén 2015-ben, a december elsejei román nemzeti ünnepre szervezett katonai parádén.

Terjed a nacionalista őrület a Kárpát-medencében

Másfél évre kitiltották Ukrajnából Kelemen Hunort, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnökét. A hírt maga Kelemen Hunor közölte egy közösségi portálon annak nyomán, hogy szombaton nem engedték be az országba. Magyarország berendelte a külügyminisztériumba Ukrajna budapesti nagykövetét. Kelemen Hunor a kitiltásáról: valótlanságokat állít Ukrajna bukaresti nagykövete.

Dan Tanasă Zágonban is felütötte fejét

Zágonban, ahol soha semmilyen etnikai gond nem merült fel, le akarják vetetni a polgármesteri hivatalról a község zászlóját. Ezen fehér alapon az a címer szerepel, amelyet elfogadtak, és megjelent a Hivatalos Közlönyben. Kis József polgármestert arra is rá akarják venni, vetesse le a gyűlésteremből a testvértelepülések (egy lengyel, egy szlovák és egy magyar) zászlóit, ráadásul a tárgyalást éppen március 15-re tűzték ki.

Dan Tănasă szolgálatos feljelentő szemenszedett hazugsággal támadja hőseinket

A magyarok ellen fröcsögő, nem tud leállni a nacionalista uszítással. Belekötött a kézdivásárhelyi katona nevelde elé 2009-ben Kratochvil Károly a Székely Hadosztály vezetőének felállított szobrába. Kilenc év után kezdte el szúrni a szemét neki vagy valakinek a kézdivásárhelyi testvéreink közül, aki hasonlóan gondolkodik. Mert csak ez lehet a magyarázata, a 9 évi késedelemnek, hisz nem sokszor fordul meg a városban a sovén bloger.

Megint a magyarellenes szolgálatos feljelentőnek adtak igazat

Egyik 19 a másik egy híján 20, hisz a marosvásárhelyi táblabíróság nem először hoz soviniszta jellegű döntést, a legutóbbi, úgy néz ki mintha Dan Tanasă szolgálatos soviniszta megrendelésére történt volna. Sajnos az igazságot osztogatók Marosvásárhelyen nem különbek a feljelentőtől, még nem tudták levetkőzni a magyarellenességüket és a 21. századhoz méltó civilizált döntést hozni. Ott ragadtak a 19. században a regáti propaganda által sulykolt szemléletnél, hogy a magyar nekik az ellenségük. 

A marosvásárhelyi táblabíróság kedden kimondott ítéletében jogerősen elutasította Csíkszereda polgármesterének a fellebbezését, és megállapította, hogy molinón sem lehetnek jelen a magyar és a székely jelképek, illetve a város címere a csíkszeredai városháza tanácstermében. Az ítélet kivonata a romániai bíróságok portálján jelent meg.

A nyomait is eltüntetné az aradi Szabadság-szobornak egy szélsőséges román párt

 
De azért rendesek, mert az esetleg engednék, hogy Magyarországra szállítsák.

Különleges javaslattal kedveskedik a magyaroknak így március 15-e előestéjén a szélsőségesen magyarellenes Új Jobboldal Párt (PND): felhívásban fordultak a román illetékesekhez, hogy tüntessék el Aradról az 1848-49-es magyar forradalom és szabadságharc ott kivégzett magyar tábornokainak emlékművét.

A MOGYTTE vezetősége ismét súlyosan diszkriminálja a magyar egyetemistákat

Mint köztudott, diákok, tanárok, politikai vezetők és a teljes magyar közösség tiltakozásának ellenére, tavaly év szeptemberében véglegessé vált a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem, valamint a Petru Maior Egyetem egyesülése.

1989 előtt és után – hogyan semmizte ki Románia az erdélyi magyarságot?

A románok a magyarság teljes ellehetetlenítését tűzték ki célul.

„Az általános és középfokú oktatás mellett 1945 után a felsőoktatás is megindult. Az 1872-ben alapított – 1918-ban románná, 1940-ben újra magyarrá vált – kolozsvári egyetem utódjaként létrehozták a Bolyai Jánosról elnevezett magyar egyetemet, majd az ebből később kiváló Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Kart.

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog