A román háttérhatalom megakadályozná, hogy Magyarország gazdaságfejlesztési programot indítson Erdélyben

Semmilyen szintű kétoldalú egyezmény nem létezik Magyarország és Románia között a Pro Economica Alapítvány révén (Erdélyben, magyar állami támogatással) működtetett gazdaságfejlesztési programról, a román fél más módon sem fejezte ki beleegyezését - közölte a bukaresti külügyminisztérium pénteken a G4Media.ro hírportál megkeresésére válaszolva.

Megint provokál dan tănasă és a nacionalista maffia

Olvasom a hírt. A hivatásos feljelentő keresete nyomán az alapfokon eljáró Bukaresti Törvényszék úgy rendelkezett, hogy a sepsiszentgyörgyi Gyárfás Jenő Képtár homlokzatán levő feliratot módosítani kell, a magyar megnevezést a román alá helyezni. Az ítéletet az alperesek meg fogják fellebbezni.

Nem a  szolgálatos feljelentő a hibás hanem a nacionalista, sovén maffia hálózat csupán csak ivarérett tagjai. A maffiózók a hibásak mert lovat adnak a feljelentők alá, , nekik szolgáltatnak igazságot, adott esetben semmibe véve a törvényt.

Újabb provokáció

A tömegek bizonyos cél érdekében való félrevezetése és felhasználása már az ókorban is részét képezte a hatalmat megtartani, vagy megszerezni akaró erők eszköztárának. Végrehajtói pedig a mindenkori titkosszolgálatok voltak. Ők ugyanis tudták, hogy a nehéz sorsban lévő és ebből kifolyólag elégedetlen egyént könnyű tűzbe hozni. Csupán hangadókra van szükség, akik a vélt vagy valós sérelmeket felnagyítva a kiszemelt áldozat(ok) ellen lázítanak.

Tilki Attila: Meg kell akadályozni, hogy területfoglalás történjen a katonatemetőkön keresztül

Magyarország az Európa Tanács Miniszteri Bizottságához fordult, hogy tegyen jelentést az úzvölgyi helyzetről, fellépésével  meg kell akadályozni ugyanis, hogy területfoglalás történjen a katonatemetőkön keresztül -     "Ha nem járunk el kellő súllyal az úzvölgyi katonatemető ügyében, az bátoríthatja a nacionalista erőket, és máshol is hasonló inzultus érheti a katonai temetőket, általa pedig a helyi kisebbséget". - jelentette ki Tilki Attila, a Fidesz országgyűlési képviselője Strasbourgban, az MTI-nek telefonon nyilatkozva kedden.

Veszélybe kerülhet a jogos tulajdonosoknak visszaítélt területek helyzete

Felülvizsgálhatják a jogosan visszaszolgáltatott telkek helyzetét, lezárt ügyeket nyithatnak újra, amennyiben a Florin Roman liberális képviselő által benyújtott törvényjavaslatot elfogadja a parlament. Az RMDSZ szerint magyarellenes kezdeményezésről van szó, a Szövetség törvényhozói az elutasítását kérik - rja a Transindex.ro portál.

Merénylet a nemzet ellen


Illusztráció

Aggasztó, ami az utóbbi hetekben megesett Románia labdarúgó stadionjaiban. Gondoljunk csak az Európa ligában augusztusban lejátszott U’ Craiova–Budapest Honvéd meccsen történtekre.
Ezen ugyanis a román csapat szurkolói nem elégedtek meg a magyarokat sértő rigmusok éneklésével, hanem fizikai erőszakot is alkalmaztak a Budapestről érkezettekkel és északír bíróval szemben. Vagy a hétfői (szeptember 2.) Sepsi OSK–Dinamo mérkőzésre, melynek kezdete előtt a bukaresti söpredék megtámadta a székely csapat drukkereit. A játék ideje alatt pedig magyarellenes jelszavakat skandált, és megrongálta a lelátót, valamint annak kerítését.

Úzvölgyi incidensek: székelyföldi politikusokat jelentettek fel román nacionalisták


6 órája · (Facebook)
 
Feljelentést nyújtott be ellenem és néhány kollégám ellen az Országos Diszkriminációellenes Tanácshoz egy "román jogvédő"  egyesületekből álló csoport. 
A vád: románellenességg (termesztésesen #Úzvölgye#Úzvölgyi_temetőúzvölgyi, tiltakozás kapcsán).

Rendíthetetlen zaklatók

„Nevetséges és felháborító” – e szavakkal minősítette Gyergyócsomafalva polgármestere az Országos Diszkriminációellenes Tanács határozatát, melynek értelmében az ott élő románok „hátrányos megkülönböztetése” miatt elmarasztalják a község polgármesteri hivatalát. Márton László Szilárd vétke abban áll, hogy kizárólag magyar nyelven adják ki a település alkalmi közlönyét, a Csomafalvi Hírlapot. A romániai kisebbségpolitika legújabb vívmányát egyébként a feljelentések sorozatát fogalmazó blogger, Dan Tanasă hozta nyilvánosságra.

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog