Székely hadviselés

A határvédelem évszázadai címmel hiánypótló, rajzokkal, térképekkel és fényképekkel gazdagon szemléltetett, forrásanyagként is forgatható tanulmánykötet jelent meg a Szépvízért Egyesület jóvoltából az elmúlt esztendőben.
A Székelyföld hadtörténetébe Árpád nagyfejedelemtől a második világháború végéig betekintést nyújtó kiadványt csütörtökön este mutatták be a Székely Nemzeti Múzeumban. A jelenlévőket Tóth-Bartos András történész, a házigazda intézmény munkatársa köszöntötte.

A népzeneoktatás ifjú mestere; Beszélgetés Gelencsér Jánossal

Gelencsér János (27) fiatalkora ellenére jelentős zenei pályát futott be: az Egri Farkas Ferenc Zeneiskola népi hegedű-, brácsa-, nagybőgő- és cimbalomtanára, valamint a Dobroda zenekar prímása és vezetője. A felvidéki hangszeres népzeneoktatásban is tevékenyen vesz részt.

Aki hűséget vet, életet arat

Halálának 21. évfordulóján közös imával egybekötött koszorúzással hajtottak fejet gróf Czegei Wass Albert (1908–1998) emberi nagysága, és felolvasóesttel az író, költő, közéleti személyiség munkássága előtt Sepsiszentgyörgyön.

Bálanyák és első bálozók

Táncos összejövetelek Gyimesben és Gyergyóban

Pendely énekegyüttes

 Hét évre tekint vissza a gyimesi Öregek bálja. A Hagyományok Háza által támogatott kezdeményezés Gyergyóban is népszerű lett, a fiatalok is felkarolták, így idén Ditróban mulattak kicsik és nagyok.

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog