Idén is házhoz megy az egyetem – Hétfőn rajtol a Sapientia EMTE felvételi tájékoztató körútja

„Az egyetem házhoz jön” elnevezésű, 2020-as egyetemi felvételi tájékoztató körút során 50 települést keresnek fel, és közel 100 középiskolába látogatnak el a Sapientia EMTE hallgatói. A 2019. október 14-én induló és október 18-ig tartó karaván során a négy oktatási helyszínt – Kolozsvári Kar, Csíkszeredai Kar, Marosvásárhelyi Kar, Sepsiszentgyörgy Tanulmányi Központ – 29 önkéntes hallgató képviseli.

Transzmisszió – érteni egymás nyelvét


Fotó: Vargyasi Levente

Először mutatkozik be Erdélyben a Magyar Művészeti Akadémia, az MMA tagjai alkotásainak legjavát hozta el a sepsiszentgyörgyi Erdélyi Művészeti Központba (EMŰK), ahol erdélyi művészek munkáival kiegészített változata látható. A Transzmisszió című tárlat megnyitóját péntek este tartottak, az esemény egyben a X. Székelyföld Napok indítórendezvénye is volt.

Felvidék kincsei

A Hagyományok Háza október 26-án rendezi felvidéki tematikus napját. A palettán gyermekprogramok, film és lemezbemutatók, igényes népzenei összeállítások szerepelnek, s a jeles napon a felvidéki konyha kedvelői is megtalálják számításukat.

 

Ki lehet-e vonulni ebből a világból?

Ritka ember az, aki képes szembenézni önmagával, valamint a körülötte változó világgal, aki levonja, a saját nyelvezetén megfogalmazza, valamint közzé is teszi ennek tanulságait. És még ritkább, aki élete folyásán változtatni mer. Mindehhez ugyanis tartás és bátorság szükségeltetik. Lövétei Lázár László József Attila-díjas költő, műfordító viszont e kevesek közé tartozik – derült ki szerda este legújabb, Miféle harag címet viselő kötetének a bemutatóján, amelynek a sepsiszentgyörgyi Tein teaház volt az otthona.

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog