Hajnali Szék

Birtalan nap a Kossuth Rádióban

 A közmédia és a Hagyományok Háza közös műsora augusztus negyedik hetében a mezőségi Székre látogat. A Bertalan napi összeállításban széki vonósbandák muzsikálnak.

Mikházán felsőfokon

Mikháza csűrszínház 

A Hagyományok Háza első szabadegyeteme a Nyárád mentén

 A Maros megyei Mikháza adott otthont augusztus második hétvégéjén a Hagyományok Háza első szabadegyetemének. A rendezvénysorozat pénteki megnyitásakor Kelemen László, az intézmény főigazgatója felhívta a figyelmet a hagyományok ápolására az élet mindennapjaiban, és az ebben rejlő jövőkép fontosságára: „A hagyományok megszakadtak, s a kommersz veszi át a helyüket. Legyünk tisztában szándékainkkal, legyen víziónk! Minden családban legyen természetes, hogy a helyi viseleteket vegyék fel, a lokális tánckultúrában legyenek otthon, s gyerekeiknek is adják át a hagyományokat.”

Értékteremtés és közösségépítés a 2019-es Udvartér Alkotótáborban

Egyedi élményben volt része az idei Udvartér Alkotótábor résztvevőinek, melyet a Kézdiszékért és a Strázsa Egyesület szervezői Képzeteink hívószóval indítottak egy mesés helyszínen, Csíklázárfalván, az András Alapítvány rendezvénybirtokán. 2019. július 28-augusztus 9. között a táborozók küldetése az volt, hogy felkutassák, és a különböző műhelyekben láthatóvá tegyék a kis település közös történeteit, különleges életútjait, hagyományait, kincseit és titkait.

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog