Sepsiszentgyörgy: kötelezték az eltávolításra a magyar és székely zászlót, a német, izraeli és amerikai lobogó a helyén maradhatott

 

Dan Tanasa magyar gyűlölő által vezetett Méltóságért Európában Polgári Egyesület (ADEC) feljelentése alapján, a Brassói Táblabíróság jogerős ítéletét végrehajtva a háromszéki megyeháza díszterméből eltávolították a magyar és a székely zászlót, miközben az ugyan abban az időben adományozott német, izraeli és amerikai lobogó a helyén maradhatott.

Ismerkedés a szerzetesrendekkel

A szőlőtermesztés, sörfőzés, méhészkedés kultú­rá­jának meghonosodását a szerzetesrendeknek köszönheti Európa, mint ahogy a gyógyszer-, likőr-, bor- és sajtkészítést is – derült ki a sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeumban a Szerzetesek asztalánál című, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum (MKVM) által összeállított vándorkiállítás szerda esti megnyitóján.

Erdélybe száll a páva

Turné a tehetségkutató szereplőivel

A Hagyományok Háza és a Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ Fölszállott a páva rendezvénysorozatot szervez. Legnagyobb részt a műsor hatodik évadából, vagyis a Döntők Döntőjéből ismert szereplők májusban Hargita megye több településén lépnek fel.

Berde Áronra emlékezett a szülőfalu

Szavalóversennyel, előadásokkal, kulturális műsorral, plakettavatással, emlékszoba megnyitásával és kórustalálkozóval rótta le tiszteletét az elmúlt hétvégén Szentivánlaborfalva népe a 200 esztendeje itt született Berde Áron professzor (1819–1892) emléke előtt. A színvonalas és mindvégig emelkedett hangulatú rendezvény sikeréhez a falu apraja-nagyja hozzájárult.

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog