Nyilvánosan restaurálják Rembrandt híres festményét

Élőben és online az interneten is nyomon követhetjük Rembrandt egyik leghíresebb, Éjjeli őrjárat című festményének restaurálását. A munkálatok várhatóan évekig tartanak az amszterdami Rijksmuseumban, és több millió euróba kerülnek majd.

 

Így a gondos munkát bárki nyomon követheti, nem csak az Amszterdamban élők. A képet nem kell elmozdítani a múzeumból.

- Az Éjjeli őrjárat szimbolizálja a polgáraink identitását. Protestánsokat és katolikusokat együtt festettek meg. A polgáraink büszkesége folytatódhat a helyreállítás során. Ez a városunk történelme és jövője - mondta Amszterdam polgármestere, Femke Halsema.

Az Éjjeli őrjárat restaurálása jövő év júliusában kezdődik. Az 1642-ben készült, hatalmas méretű festmény több mint negyven éve újult meg legutóbb, és mára látszanak rajta a fakulás nyomai.

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog