Kézdivásárhely: A víz után drágulhat a szemét elszállítás is

A kézdivásárhelyi önkormányzat havi soros tanácsülésén hét napirendi pont szerepelt. Külön napirendi pont volt Zonda Balázs a A Gosp-Com a hulladék begyűjtő vállalat megbízott igazgatójának beszámolója az elmúlt egy hónap tevékenységükről.

 

A A tanácsülésre meghívták Kozsokár Attilát a közüzemek igazgatóját, hogy ismertesse, a álláspontját, miért kritikán aluli kézdivásárhelyi ivóvíz szolgáltatás. Mindazok mellett, hogy beharangozták az áremelést. Az igazgató nem jelent meg. Bokor Tibor polgármester tolmácsolta, hogy azért nem jött el mert dolgoznak egy terven amely esetleg megoldhatja a víz minőségének helyzetét, és ameddig ez nem készül el, a kérdések nagy részére, nem tudna válaszolni. Ígérte, hogy közelebbről egy rendkívüli tanácsülésen megjelenik és beszámol.

 Nem csupán a víz árának a drágítása elé nézhetünk

 Zonda Balázs beszámolójából megtudtuk, hogy a szemét elszállítás is januártól egy lejjel drágul. Az igazgató által elmondott okok: a lécfalvi szemétlerakodó állomás a elhelyezési árat emeli, valamint az állam felé fizetendő környezetvédelmi illeték is növekedik.

 Intelligens jelzőlámpák segítik majd a forgalmat

 Az elöljárók többek közt a költségvetés módosításáról egyhangúlag döntöttek a városatyák, ugyanis az Önkormányzat bevétele 197.560 lejjel nőtt, kiadásai pedig főként a belső átrendezésre és a számlák kifizetésére irányul. 160.000 lejt a Vigadó tűzvédelmi tervére költenek majd, 400.000 lejből pedig két intelligens jelzőlámpát vásárolnak, amit a Dózsa György és Molnár Józsiás útkereszteződéséhez, illetve a Torjai út és Ady Endre út kereszteződéséhez szerelnek fel még az idén. A soron következő döntés a faanyag eladásáról, valamint az értékesítési árának a módosításáról szólt, amelyet egyhangúlag szavaztak meg a tanácstagok.

 Jóváhagyták a Vágóhíd utcai övezeti városrendészeti tervét A negyedik pont a családon belüli erőszak áldozatai által kihívható csapat összetételét és feladatköreinek a jóváhagyását ölelte fel, amelyet szintén elfogadtak egyöntetűen 

Pénz a városházához

Az ötödik jóváhagyott napirendet a New Fashion Rt. 2018-as évi profitelosztás képezte, Kézdivásárhely Önkormányzata az összértéknek a 10 %-át kapja, ami jelen esetben 256.510 lej.

 Létszám növekedés a polgármesteri hivatalnál

 Az utolsó két pontban szervezeti felépítést módosítottak, az első esetben az Önkormányzat szintjén, a második esetben pedig a városi kórház kapcsán bővültek a betöltendő állások.

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog