Tiszta ivóvíz helyett, porhintés a kézdivásárhelyiek szemébe

Dezső Csaba, a megyei Közüzemek (vízszolgáltató)  szóvivője közleményében szokás szerint magyarázkodott a helyzetről, elnézést kért. Ez már nem elég az évek óta folyó tűrhetetlen helyzetért. Tisztelt sóvivő megértésért könyörgés helyett konkrét megoldásokat kellene felsoroljon. Arról a közleményben egy szó se esik, hogy a szennyvizet, ami a csapon folyik kiszámlázzák-e lakosságnak. Arról sem ejt szót a közlemény hogy az inkább zsarolásnak minősíthető számlázást mikor fejezik be, pedig a lakók a beadványukra erre is választ kértek. Ha nem tudtak évek alatt csak magyarázkodni, helyett inkább a közüzem vezetősége mondjon le és adja át a helyét azoknak, akik képesek záros határidőn belül megoldást ajánlani és azt kivitelezni. 

 

Pénteken délután Dezső Csaba, a megyei szolgáltató szóvivője közleményben reagált a történtekre. Közli, az 1918. december 1. utcában a 100-as vasvezetéken csőtörést azonosítottak, ez okozta a szerdán és csütörtökön tapasztalt vízminőségi problémákat. Az elmúlt napokban munkatársaik folyamatosan dolgoztak a keletkezett hiba javításán és a rendszer folyamatos mosásán. Ezen munkálatok rövid távon megoldást jelentenek a Kézdivásárhelyen tapasztalt gondokra, a hosszú távú megoldás azonban a régi vízvezetékek teljes cseréje, amelyet a hálózat tulajdonosával, a helyi önkormányzattal közösen tudnak megoldani. Mint a közleményben írják, a 2019-es év folyamán 104 hibaelhárítást végeztek, amiből 91 csőtörés volt. Az esetek többségében a 40–50 éves acél- és azbesztcement vezetékeken keletkeztek hibák. Figyelembe véve a hálózat elöregedését, annak karbantartása óriási erőfeszítéseket igényel. A szolgáltató a fogyasztók megértését és az okozott kellemetlen­ségekért elnézését kéri – olvasható a sajtóközleményben.( A közlemény a 3szek.ro szerint.)

Tóth

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog