Nagy (gender)forradalom a játékpiacon

A haladó gondolkodású, friss, modern Nyugat újabb érzékenyítésbe kezdett.

A népszerű Barbie babákat gyártó Matel cég hatalmas újítással készül meglepni a gyermekeinket. Piacra dobják az úgynevezett gendersemleges babákat.

 

A Time cikkéből kiderül, hogy azokon nem lesznek elsődleges nemi jellegek. Például nem lesz telt a mellük, túlzottan formás a szájuk, nagy a szempillájuk. De természetesen a fiú babák sem lesznek többé izmosak, széles vállúak…, ha egyáltalán fiú babának szabad majd őket ezek után nevezni!

A ruhatára is színes lesz, természetesen gendersemleges, sőt a nem nélküli valaminek haja is cserélhető lesz, a hosszú szőke loknik, könnyen „fiús”, illetve rövid frizurára válthatók majd. Egyik ámulatból a másikba esünk, bár nyitott szemmel járva talán nem is kellene…

A cél, hogy ne skatulyázzák be régi, avítt, idejét múlt módon a játékszereket.

Valaki, valahol kiadhatta a parancsot: Ne legyen többé lányos meg fiús játék?!

Milyen idétlenül is nézne ki a mai modern világban, ha egy kisfiú autókat tologatna, egy kislány pedig babájának a haját fésülgetné. Ehelyett a lányok fiúsak, a fiúk pedig lányosak legyenek, vagy nemük szerint semlegesek. Punktum!

Mert az olyan trendi és modern.

Szép új világ…

Csépányi Balázs

 

magyarnemzet.hu

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog