Mikor önthetünk tiszta vizet a pohárba Kézdivásárhelyen?


BaláZs Attila (archív felvétel)

Beszámoltunk arról az irdatlan állapotról, ami az ivóvíz szolgáltatás kapcsán kialakult a városban. (Itt olvasható) Ennek kapcsán tartott sajtótájékoztatót Balázs Attila a néppárt színeiben Kovászna megyei tanácsos.

 

A víz minősége időnként inkább szennyléhez hasonít, a szolgáltatás kiszámlázása zsarolás. A tömbházakban olyan esetekről is beszámoltak a fogyasztók, hogy a vízórával mért érték dupláját számlázzák ki. Sajnos reklamálás után sem változtattak a helyzeten. Legtöbbször semmitmondó válasszal Törvényre hivatkozva a Közművek Rt szolgáltató kiszúrja a szemét a fogyasztónak és még perrel is fenyegetőzik.

 Tűrhetetlenné vált a helyzet a városban lakó Balázs Attila megyei tanácsos szerint.

 A legutóbbi rendes megyei tanácsülésen Balázs Attila elmondta, hogy sürgősen megoldást kell találni a helyzetre, mert a lakosság türelme elfogyott. A részvénytársaság nem viselkedhet a kénye kedve szerint és csupán magyarázatokkal próbál szolgálni a megoldások helyett. A részvénytársaság tulajdonosaitól kéri a megoldás, elvégre azok: a megyei tanács, és azon városok önkormányzatai ahol a Közüzemek Rt a szolgáltató. Jogosan követelheti a lakosság a rendellenességek kijavítását, elvégre a tulajdonosok az ő érdekeiket kell képviseljék.

Balázs tanácsos kérte a megye vezetőségét, hogy hívják oda a gyűlésbe a közüzemek vezetőit, és számoljanak be a hogyan alakulhatott ki ez ahelyzet, adjanak választ a következő kérdésekre:

  • Honnan jön ennyi szennylé, amikor a hálózat fel lett újítva és korszerű szűrők vannak beépítve?
  • Miért van a gyakori szolgáltatás kiesés?
  • Miért kell a szennylevet a fogyasztók duplán kifizessék, elvégre a csatorna díjat is a nyakukba varrják, mert sajnos addig kell folyjon a csapon a víz míg megtisztul.
  • Választ várok arra is hogy a számlázást hogyan oldják meg ettől arrafelé.

Arra is választ vár pontról pontra, hogyan oldják meg a felsorolt rendellenességeket és mind ezt záros határidőn belül. Fejtette ki Balázs Attila megyei tanácsos a sajtótájékoztatóján.

Tóth

 

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog