Kézdivásárhelyen a vízszolgáltatás kritikán aluli


Ilyen víz folyik a csapból

Napok óta Kézdivásárhelyen inkább szennylének lehet nevezni, ami a csapból folyik a város nagy részében. Sajnos a többszöri köbméterenkénti vízár növelés mellett a minősége kritikán aluli. Az évek óta tartó helyzetet a szolgáltató képtelen, vagy nem akarja megoldani. A város lakói úgy döntöttek kezükbe veszik a helyzet orvoslását, megkeresik azt a kényszerítő megoldást, ami a szolgáltatót jobb belátásra tereli és megoldja a helyzetet.

 

A szennylé, ami a vezetékből árad a fogyasztásra alkalmatlan, a berendezéseket sorra teszi tönkre, sajnos a szolgáltatót ez nem érdekli. A helyzet most már évek óta hasonló, azóta mióta megtörtént a víz és csatorna hálózat felújítása. A magas kalcium és más só tartalom mellett a víz szennyrészecskéket is tartalmaz folyamatosan, amit sajnos a város lakói kénytelenek elfogyasztani, hisz állítólag ivóvízről van szó. A felújítást követő időszakban azzal biztattak, hogy hamarosan megoldódik a helyzet. A város lakosságát a szolgáltató balekoknak nézi, mára nem, hogy javult volna a helyzet, hanem romlott. A megismétlődő számtalan szolgáltatás kiesés, után mindig zavaros víz folyik a csapokból, amit betetőzött az utóbbi három nap, amikor használhatatlan volt a csapvíz.

A lakók egy része megelégelte a helyzetet, a Közművek Rt bejárata előtt spontánul összegyűltek. Szerettek volna a cég kézdivásárhelyi helytartójával beszélni, sajnos érdemben senkivel nem tudtak szóba állni munkaidőben. Szigethy Kálmán a Magyar Polgári Párt helyi tanácsosa telefonon felvette a kapcsolatot a sepsiszentgyörgyi vezetőséggel, vázolva a helyzetet, azt a választ kapta, hogy nincs tudomásuk a kézdivásárhelyi helyzetről, nem reklamált senki. A nap folyamán elektronikus levélben is vázolta a helyzetet a központi vezetőségnek, amit válaszra sem méltattak. A szolgáltató részéről blöffölés, hogy nem ismerik a helyzetet, ha így van akkor fölöslegesen kapnak a vezérigazgatótól le egészen az utolsó emberig a fizetést. Azt jelenti, képtelenek ellátni felelősség teljesen a feladatukat. 

A felháborodott fogyasztók mintegy harminc aláírással a helyi szolgáltatónál letett egy reklamációt leírva, helyzetet: az ivóvíz átalakult szennylévé, a számlázási rendszer inkább pénzzsarolás, mint szolgáltatás ellentételezés, mert sokkal többet számláznak ki mint amennyi effektív a fogyasztás.
A jelenlevők javasolták, hogy a város lakossága fogjon össze és a polgári engedetlenség ellenállásához folyamodjanak ne fizessék ki tömegesen a számlát, mind addig míg a helyzet meg nem oldódik.
Tóth

A megyei vízszolgáltató közleménye szeptember 22-én.  (Szeptember 23-24-25-én nem volt szolgáltatáskiesés és mégis barna víz folyik a csapból)

Tisztelt újságírók, médiában dolgozok!

Értesítjük önöket, hogy a városi vízhálózaton keletkezett hiba miatt

- 2019. szeptember 20-án pénteken este 23 órától 2019 szeptember 21-e szombat reggel 6:30 óráig

- 2019. szeptember 21-én szombaton 13-17 óra között

- 2019. szeptember 21-én szombaton este 23 órától 2019 szeptember 22-e vasárnap reggel 6:30 óráig

- 2019. szeptember 22-én vasárnap 13-17 óra között

és

- 2019. szeptember 22-én vasárnap este 23 órától 2019 szeptember 23-a hétfő reggel 6:30 óráig

Kézdivásárhely egész területén a vízhálózatban nyomáscsökkenés léphet fel a tömbházak felső emeletein és szünetelhet az ivóvíz-szolgáltatás.

A munkálatok befejezése után a szolgáltatott ivóvíz zavaros lehet. Az esetleges kellemetlenségekért megértésüket és türelmüket kérjük.

 

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog